Compromís per Pego al•lega els pressupostos de l’Ajuntament de Pego

Ho fa adduint que estos ometen «el crèdit necessari per al compliment d’obligacions exigibles a l’entitat local» i argumenten que consideren «necessari augmentar el capítol 4 de despeses [dedicat a] transferències corrents en 35.000€, amb la finalitat de crear una subvenció per a l’associació veïns de la muntanya de Pego [Monte Pego], per tal d’abastir la regeneració i adequació d’espais comuns».
Dimarts Compromís per Pego publicava a la seua web i ho enllaça a la xarxa social facebook que han al•legat els pressupostos de 2015. El motiu, perquè «ja fa temps que estem preocupats pel problema que té l’ajuntament amb la sentència judicial de MontePego, que obliga la promotora Porsellanes S.A., a cedir la urbanització en perfectes condicions al poble de Pego». Expliquen des de Compromís, però, que segons els advocats de l’ajuntament la sentència «no deixa ben clar si l’ajuntament de Pego pot fer treballs de rehabilitació i millora d’infraestructures sense infringir la llei i la sentència».

Esta preocupació de Compromís es va traduir, el cap de setmana passat, en una reunió amb els portaveus de l’associació de veïns de la muntanya de Pego (MontePego), les persones afectades per la situació. Des de Compromís denuncien que estes persones «paguen impostos tots els anys i no estan rebent res a canvi». Els veïns els van traslladar que, segons els seus càlculs, «han aportat amb el pagament de l’IBI vora uns 4.4 milions d’euros en 10 anys i no han rebut res a canvi en forma de serveis municipals, limitant-se només aquestos a la recollida del fem».

Conèixer esta perspectiva va portar Compromís per Pego a debatre diverses solucions per a intentar arribar a una via d’actuació conjunta entre veïnat i ajuntament. Expliquen des de Compromís que, «des del principi ells van mostrar el seu malestar amb l’ajuntament, que no ha mostrat cap interès en solucionar una sèrie de deficiències urbanístiques que ells viuen dia a dia i requereixen d’una actuació immediata en molts casos».

La solució triada, entre les diverses discutides va estar sol•licitar, detallen des de Compromís, «una subvenció per a dita associació, que els permeta gastar aquests diners en treballs de millora de carrers, senyalística, zones verdes, etc» perquè asseguren des de la formació valencianista que «d’aquesta forma, els veïns obtenen millores en el seu entorn a curt termini i l’ajuntament dóna serveis als contribuents del poble de Pego que ja fa anys que estan abandonats per aquest». Aclarixen que esta seria una solució provisional, que té com a finalitat «cobrir aquelles necessitats més urgents dels nostres veïns de MontePego fins que la cessió de la promotora a l’ajuntament es faça efectiva».Foto: Compromís per Pego


La via per poder sol•licitar eixa subvenció ha estat presentar una al•legació als pressupostos de 2015 de l’Ajuntament de Pego que es troben en període d’exposició pública per a, apunta Compromís, «garantir el benestar d’una part dels seus veïns».

La demanda exacta, realitzada pel regidor Josep Nadal, és augmentar la partida pressupostària del capítol 4 de despeses, capítol que correspon a ‘Transferències corrents’, «en 35.000€, amb la finalitat de crear una subvenció per a l’associació veïns de la muntanya de Pego [Monte Pego], per tal d’abastir la regeneració i adequació d’espais comuns, ja que el fet de no donar subvencions a d’altres associacions del poble que representen interessos diversos i no tindre en consideració una associació que representa un percentatge important de la població de Pego, suposa un greuge comparatiu important i va en contra dels criteris d’equitat i responsabilitat social que ha de tindre un ajuntament en el moment d’elaborar uns pressupostos».


676 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!