«Les obres de la rotonda del mar perseguixen eliminar perillositat»

És el que defensa la regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar, preguntada per la polèmica que ha despertat esta obra. Assegura que quan es produixen accidents en eixa rotonda el vehicle impacta en un mur. Amb la nova rotonda els vehicles entraran en una zona ajardinada. Esta obra forma part del Pla per a inversions en obres i reparacions de Cooperació municipal financerament sostenibles que la Diputació d’Alacant ha concedit a l’Ajuntament de Pego i que comporta no només la remodelació de la rotonda de la carretera del mar, sinó també la implantació de la telefonia a la zona de l’Alter de Pau, reasfaltat de diversos carrers del casc urbà i reubanització del carrer Tormos per a aconseguir una millor evacuació d’aigües pluvials.
Estos dies a les xarxes socials s’ha manifestat cert malestar per les obres que s’estan realitzant, des de principi de setmana, a la rotonda de la carretera del mar. Les primeres crítiques que es van poder veure a facebook venien de la presidenta del PP de Pego, Maite Ferrándiz que deixava escrit: «quan un no sap que fer…». Al llarg de la setmana apareixia alguna crítica més a la xarxa. Davant la polèmica, Ràdio Pego ha preguntat a la regidora d’Urbanisme els motius d’esta actuació.
Alícia Siscar ha explicat a Ràdio Pego que esta i altres obres que es realitzaran en breu al municipi tenen com a origen una subvenció de la Diputació d’Alacant, a causa del romanent de tresoreria positiu de 2014 de la institució provincial. Es tracta del Pla per a inversions en obres i reparacions de Cooperació municipal financerament sostenibles que a Pego executarà el projecte Millora d’infraestructures en diversos carrers de Pego. Este projecte va estar pressupostat en 239.991,79€ i està subvencionat, al 100%, per la Diputació. Això implica que és la institució provincial és la que adjudica i controla les obres. Estes es van adjudicar a Levantina de andamios motorizados SL per un valor de 323.072,06€. L’execució està previst que es realitze en 5 mesos.

El projecte amb les diferents actuacions sí que està redactat per l’oficina tècnica de l’Ajuntament de Pego. Explica Siscar que «es va decidir millorar diferents mancances detectades en distintes infraestructures del municipi». Pel que fa a la rotonda, argumenta la regidora d’Urbanisme «que s’ha fet per llevar-li perillositat, perquè és un punt molt conflictiu d’accidents». Així, el mur de la font serà substituït per una zona ajardinada amb una olivera central i plantes arbustives distribuïdes per la resta de l’espai. Un altre motiu que ha provocat la substitució de la font per un altre disseny de rotonda és que el sistema de canonades de la font estava espatllat des de fa temps. Explicava també Siscar que no s’actua en la resta de rotondes amb fonts «perquè no estaven en sòl municipal i era un requisit que ens demanava Diputació».
Esta actuació té un cost de 21.024,15€ d’execució material. L’import més elevat s’ha dedicat a la demolició del mur de contenció de la font (9.208€). El cost dels treballs de jardinera tenen un muntant de 7.153€. La gestió de residus és de 3.686€.

Una de les actuació amb l’import més elevat és la implantació d’infraestructura per a telefonia en la zona del Alter de Pau. Explicava Alícia Siscar en el moment en què es va desenvolupar aquella zona, «no es va creure necessari incloure la instal•lació de telefonia i no era obligatori». El problema se li planteja a l’Ajuntament de Pego quan el veïnat va fer una recollida de signatures per a demanar una solució a la falta de telefonia fixa. Així, esta subvenció permetrà realitzar, en la xarxa de carrers principals, la instal•lació de cablejat per a portar-lo a les peanyes i que «cada particular puga posar-se una arqueta que permeta introduir la telefonia a sa casa». Criticava Alicia que no s’incloguera esta actuació quan es va urbanitzar la zona. Esta actuació té un cost d’execució material de 58.479€. El més car de tot el procés és, justament, la telefonia que ascendix a 34.389€.

L’actuació que més import té adjudicat és el reasfaltat de diversos carrers del municipi. Ací cada carrer té obra diferent, per exemple, el carrer Mar i el carrer Sant Josep, en estar en bastant males condicions es fressaran i reasfaltaran. Però hi haurà carrers com el Mestre Berenguer en què l’obra consistirà en substituir llambordes, el que provoca que siga un dels carrers amb més pressupost assignat (11.519€). Les obres que es duran a terme als carrers Sant Josep, Sant Francesc Xavier i Mar tenen l’import més elevat, 17.124€

El llistat de carrers afectats per estes obres:

– C/ Sol-Pere III el Gran, Sant Francesc d’Assis.
– C/ Sant Joan
– C/ Pere Sala i Sant Josep
– C/ Gabriel Miró
– C/ Mestre Berenguer
– C/ Sant Josep, Sant Francesc Xavier i Mar
– Avinguda Aquilino Barrachina
– C/ Pau Miralles
– C/ Dénia
– C/ Castell de Castells
– Avinguda Blasco Ibáñez.

L’actuació de menor quantia, però no per això menys important, és la reurbanització del carrer Tormo per a instal•lar una reixeta longitudinal i un lleuger canvi de rasant per a evitar inundacions.
691 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!