La candidatura d’esquerres a Pego ja té seu, a la plaça del mercat nº3

Era inaugurada divendres passat amb la presència de l’eurodiputada per EU, Marina Albiol, el portaveu de JERPV, Joan Vea i el portaveu local, Saül Ortolà.
Divendres de vesprada es va inaugura la seu de la candidatura d’esquerres a Pego, coalició formada per Esquerra Pego i Esquerra Unida. Va ser inaugurada, amb tallada de cinta i tot, per l’Eurodiputada d’EU, Marina Albiol; el portaveu de Joves d’Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV) Joan Vea i el portaveu local de la coalició, Saül Ortolà.
Este últim va fer de mestre de cerimònies. Va definir la seu com «el lloc on ens prepararem per a estes eleccions municipals, on continuarem elaborant el programa electoral, allà on ens trobarem, on votarem, on en assemblea decidirem totes i cadascuna de les coses que influiran i que potenciarem en la nostra campanya electoral per a les pròximes eleccions municipals».
Ortolà afirmava que «és necessari una renovació política interna i externa, és el moment d’una nova generació que s’empodere de la situació i que canvie les coses des de l’esquerra», així presentava els dos amfitrions de la nit: Marina Albiol i Joan Vea.
El portaveu de JERPV, Joan Vea, denunciava la nul·la representativitat dels joves en les institucions. Segons Vea és perquè «històricament hi hagut un pacte intergeneracional en què als joves se’ns deia que, «forma’t, i quan acabes de formar-te ja podràs participar»». No obstant això, assegura que «la segona part és mentida […] perquè no se’ns dóna veu a les institucions». Això comporta «precarietat i exili econòmic».
La solució per revertir esta situació ve, segons Joan Vea, de l’organització de joves «que defense les nostres idees i els nostres interessos». Com a portaveu de JERPV defensava les organitzacions polítiques juvenils «perquè són la principal eina que tenim els i les joves dels País Valencià per combatre les polítiques que es fan des de les institucions contra nosaltres».

L’Eurodiputada d’EU, Marina Albiol definia la inauguració d’una seu com «un moment realment important en la vida de les organitzacions polítiques i socials perquè és un pas endavant, en l’organització i en la militància». I més tenint en compte «el moment polític d’il·lusió i d’esperança on per fi es comença a vislumbrar que el canvi és possible, el que fa uns mesos pareixia impossible». Albiol posava com a exemple de canvi la victòria de Tsiriza a Grècia.
Assegurava Marina Albiol que «estem vivint a tots els nivells una politització dels pobles i, és en eixos moments […] quan el canvi és possible […] perquè quan la ciutadania irromp en la vida pública, és en eixos moments quan es pot produir una transformació dels nostres pobles».


L’eurodiputada Albiol posava l’accent en la importància de que «l’esquerra estiga present en el moment polític que estem vivint perquè no només es tracta de guanyar vots, sinó que és important crear consciències» perquè «volem transformar el capitalisme, volem una reforma fiscal, volem que els que més tenen paguen més impostos per a posar en pràctica un programa d’emergència social».
Acabava l’acte d’inauguració de la seua de la coalició d’Esquerra Pego i Esquerra Unida, el seu portaveu, Saül Ortolà disculpant-se a Dones Cabal per la tria del nom d’esta seu, Espai Maria Cambrils i explicant el per què per la tria. Assegurava Ortolà que «ha sigut un malentès». D’altra banda, explicava que «creiem que Maria Cambrils encarna els valors que defensem en esta candidatura: una dona republicana, feminista, d’esquerres, que va lluitar per la unitat popular, per la unitat de l’esquerra en el Front Popular durant la República; una dona valenta que donava la cara pel que creia convenient, just per al seu poble i el seu país».
573 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!