“Compartim comarca” analitzant el futur de la Marina Alta

Això és el que proposen els clubs rotaris de la comarca que han impulsat un fòrum de debat que va ser presentat ahir a Xàbia i que tindrà lloc el divendres 16 de maig. Una jornada amb diverses taules rodones on experts i polítics posaran damunt la taula els reptes de futur de la Marina Alta. Els Clubs rotaris de la Marina Alta, de Xàbia, Dénia, Calp i Benissa-Teulada, han ideat un interessant programa per a estrènyer vincles de col•laboració entre els pobles de la comarca. El projecte en si té com a lema “Compartim comarca”. Entre tots els clubs rotaris de la Marina Alta estan creant un lloc de trobada i un canal de comunicació entre les diferents institucions públiques i tots els agents socials i econòmics rellevants de la comarca.

La presentació de l’esdeveniment “Compartim comarca” es va celebrar ahir dijous al Parador Nacional de Xàbia en un acte obert en què va acudir representants d’institucions, associacions, i entitats comarcals, en el cas de Pego va estar present l’alcalde de la localitat Carmelo Ortolà que explicava a Ràdio Pego que la jornada “Compartim comarca” se celebrarà el divendres 16 de maig amb una sèrie de taules rodones composades, unes per experts i altres per polítics, “on es plantejaran els temes que tenen a veure amb el present i el futur de la Marina Alta”.

Des dels clubs de rotaris esperen que el fòrum de debat siga un embrió del projectes mancomunats que es pretén seguisquen en el futur amb caràcter anual.

L’escriptor Joaquín Borrell, autor de diverses obres literàries relacionades amb la comarca com “Cavall verd” va ser l’encarregat de realitzar el pròleg la futura jornada. La seua exposició va recuperar la memòria històrica dels inicis de la Marina Alta, quan aquesta encara no era una entitat pròpia. L’alcalde de Pego explicava que amb aquest pròleg Borrell “va llançar el repte que des del punt de vista dels diferents aspectes tots els pobles puguen fer un debat públic sobre quin és el futur de la Marina Alta”.

L’Hotel La Sella Marriott de Dénia acollirà la següent de les reunions per a “Compartim Comarca”. Serà el dia 16 de maig a partir de les nou del matí i es perllongarà tota la jornada. L’assistència és oberta a tots els interessats, que ja poden posar-se en contacte amb qualsevol dels membres del Rotary Club o als ajuntaments dels seus respectius municipis per a reservar els seus tiquets.

Els integrants dels Rotary Clubs de Xàbia, Dénia, Calp i Teulada-Benissa busquen amb aquesta iniciativa ampliar els àmbits de les societats locals en benefici d’una més àmplia i rica societat comarcal. Actuen “com a institució compromesa amb la societat en què viuen, amb clara vocació de servei a la comunitat” i per això ofereixen el “treball, experiència i ajuda d’una organització social de caràcter internacional amb més d’un segle d’existència”.
240 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!