Comença la campanya que intensifica la identificació de xips

Es prolongarà fins el 30 d’octubre i serà realitzada per la Policia Local de Pego. Aquelles persones que no duguen les seues mascotes amb xip s’exposen a ser denunciades.
Hui, 15 d’octubre és el dia marcat en el calendari de la Policia Local de Pego per a començar a intensificar la identificació d’animals domèstics, sobretot gossos, amb la lectura de xip. Esta campanya que hui comença té una durada de quinze dies i per tant es prolongarà fins el 30 d’octubre. La campanya ve motivada per les “queixes per part de molts veïns per l’abandó de gossos”, segons explicava l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana. Carmelo Ortolà advertia que qui no complisca la normativa “se li haurà de denunciar”.

Per a evitar arribar a eixe extrem, l’alcalde de Pego pregava “que totes les persones que tinguen animals de companyia i vullguen mantindre’ls que ho facen en les condicions necessàries i que els porten al veterinari perquè els posen el corresponent xip si és que no el tenen”.

Des del 13 d’agost de 1996 la implantació de xips en gossos està regulada per la Generalitat Valenciana. Des d’aleshores aquelles persones que tenen gossos tenen el deure d’identificar-los, inscriure-los al RIVIA i instal·lar-los un microxip sota la pell, abans dels 3 mesos d’edat. Una mesura que permet i facilita la seua recerca, així com la localització de les persones responsables de l’animal si este es perd.
381 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!