Cambrils advoca per una política diferent a la dels grans partits

Més de 200 persones van recolzar les llistes del BNV de Pego, l´Atzúbia i les Valls divendres passat. Cambrils, candidat a l´alcaldia de Pego va assegurar en el seu discurs que el Bloc s´ha callat moltes coses durant la legislatura per l´estabilitat democràtica a Pego. Si s´ha de pactar el bloc ho decidirà en assemblea. Dimas Montiel, candidat a les Corts, va remarcar la invisibilitat de les comarques d´Alacant en la geografia valenciana actual. Joan Antoni Oltra i Pau Folqués van ser homenatjats per la seua tasca al si del partit. La política està en un dels seus punts àlgids i cap de setmana rere cap de setmana anem coneixent els components que conformen les diferents llistes dels partits polítics que opten a governar Pego. Aquest cap de setmana passat era el torn del Bloc Nacionalista Valencià. Amb tocs de dolçaina i tabal van ser rebuts els més de 200 militants i simpatitzants del Bloc que van acudir, divendres per la nit, al sopar de presentació de llistes de Pego, l´Atzúbia i Les Valls.

Dos narradors van donar compte de les fites aconseguides per la formació al si de l´actual legislatura. Reobertura del Creama i l´oficina del Servef a Pego, inici de l´Agenda 21 Local a més de l´Escola de Teatre, de les Jornades d´Història Carmel Giner Bolufer, del procés de protecció de les muntanyes, de les Fires de Comerç i Medieval o la reforma del mercat municipal, van ser algunes de les qüestions assenyalades.

Durant l´acte es va rendir homenatge a dos persones que han treballat amb constància pel Bloc. El que fins l´any passat va ser secretari local de la formació, Joan Antoni Oltra, del que van destacar la seua paciència i la seua capacitat d´anàlisi de la realitat política. A Pau Folqués se li va agrair la responsabilitat que ha assumit en la gestió, de les regidories que ha tingut al seu càrrec: aigua, mediambient, festes i comunicació, destacant la seua valentia en el dia a dia.

Dimas Montiel, candidat pel Bloc a la llista d´Alacant per a les Corts Valencianes, va afirmar que la coalició Compromís pel País Valencià, de la que el Bloc forma part, serà la força decisiva per a canviar el govern valencià. Va contar que necessitaria al voltant de 100 dies per dir totes les promeses incomplides des de 2003 pel PP. Va destacar entre d´altres la promesa d´aquest de crear una policia autonòmica especialitzada en el maltractament de gènere, tot i que actualment només hi ha una agent en el País Valencià. Es va prometre que s´eliminarien els barracons dels instituts tot i que s´ha augmentat en 10 anys en un.5.600% el cost de lloguer d´aquests.

Montiel, va apuntar, en el seu discurs, al mur invisible que han construït, primer el PSOE i després el PP, entre les comarques valencianes i les de la província d´Alacant, apuntant que han silenciat els pobles del sud al govern valencià. Així mateix, va acusar el govern govern del PP de fer una política d´amiguisme, que només beneficia econòmicament a uns pocs.

Després de presentar la llista del Bloc de l´Atzúbia, encapçalada per Pepe Toni i de la Vall de Gallinera, encapçalada per Pep Cirre. Va prendre la paraula el candidat a l´alcaldia de Pego, Joan Carles Cambrils, acompanyat per tota la gent que composa la llista que treballarà amb ell. Cambrils va assegurar que el Bloc fa una política diferent a la dels grans partits com són el PP o el PSOE. Així mateix va compartir públicament que durant aquesta legislatura s´han callat moltes coses, tot i saber que la formació arriscava molt.

“No som iguals en la manera d´actuar, en les maneres de gastar” assegurava Cambrils. I posava com a exemple diverses actuacions culturals que s´han dut a terme al municipi durant la legislatura: Els 12 milions de pessetes gastats per a celebrar el 725 aniversari del naixement de la població. Amb més de 150 pegolins i pegolines com a eix d´atenció. Ho contractava amb els 33.000 euros que ha costat dur a una tonadillera o els 9.000 euros que va costar l´acte de recepció del nou rector de la parròquia de nostra senyora de l´Assumpció.

Sobre la possibilitat d´un futur pacte de govern, Cambrils no es va pronunciar, tot i que va analitzar el mapa polític pegolí per a deixar clares les diferències entre els partits que es presenten i el Bloc. La decisió final, si després del 27 de maig s´ha de pactar, la va deixar en mans de l´assemblea del Bloc de Pego.

Cambrils va afirmar que després d´aquests comicis, siga quin siga el resultat, no es tornarà a presentar com a cap de llista del Bloc perquè assegura que un partit s´ha de renovar contínuament per a estar al dia.


389 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!