Avui s’inaugura l’exposició ‘La leproseria Sant Francesc de Borja de Fontilles. Els inicis d’un projecte centenari’

La inauguració està prevista per a les 8 de la vesprada, al Museu d’Art de Pego. El CEIC Alfons el Vell organitza aquesta exposició fotogràfica, amb el fons de la col•lecció Tívoli, sobre els inicis de l’última leproseria d’Europa i els seus primers anys de funcionament. La mostra estarà exposada fins el 27 de març.
Aquesta vesprada, a les 8, s’inaugura al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego l’exposició ‘La leproseria Sant Francesc de Borja de Fontilles. Els inicis d’un projecte centenari’. La mostra estarà exposada fins el dissabte, 27 de març i es podrà visitar de dilluns a dissabte, de 6 a 8 de la vesprada.

En 1901, dos destacades figures del catolicisme social a les comarques de la Safor i la Marina Alta, el jesuïta Carles Ferris i l’advocat i polític Joaquim Ballestero, decidiren posar en marxa el projecte d’una leproseria capaç de donar resposta a les necessitats espirituals i materials dels leprosos valencians, es tracta de la leproseria Sant Francesc de Borja de Fontilles.

El 17 de gener del 2009 es compliren cent anys de la inauguració oficial del Sanatori de Fontilles. Amb este motiu, el CEIC Alfons el Vell va organitzar una exposició fotogràfica amb el fons de la col•lecció Tívoli, sobre els inicis de la leproseria i els primers anys del seu funcionament.
471 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!