6 socis del Centre Excursionista es veuen sorpresos per la neu a l’Aitana

Era una de les eixides de BTT que realitza el Centre Excursionista de Pego i la ruta es desenvolupava per la serra d’Aitana; el fred i la neu els van sorprendre durant el trajecte i van haver de moure’s per aquesta amb un vent fort i gelat que els va deixar esgotats. El passat dissabte, 29 de novembre, el Centre Excursionista tenia prevista una eixida amb BTT per la Serra d’Aitana. Tot i el fort vent que bufava a Pego sis socis del Centre van decidir mantenir la convocatòria i realitzar la ruta programada per Aitana. Des de Sella, un poble de l’interior de la Marina Baixa, van iniciar “una ruta circular que li pega la volta a l’Aitana”, detallava Ximo Sala, membre del Centre Excursionista. Va ser a Benifato on els va sorprendre la neu, allí va ser on “ens va pillar una nevada increïble” i tant va nevar que va deixar “la pista per on havíem d’anar amb més d’un pam de neu” i és per això que assegurava Sala que “el que semblava un diumenge amb una ruta normal i corrent es va convertir en tota una aventura, molt dura, però que vam gaudir perquè mai havíem estat amb neu anant en la bici.”

“Damunt de la neu el fred era molt intens i ja dalt de l’Aitana baixar fins a la Vall de Sella va ser infernal de fred que feia”. A això ser li va sumar que van relliscar, van caure, van punxar i quasi no podien frenar pel mal que els feien les articulacions provocat per l’intens fred. L’aventura, però va acabar bé i es quedarà en el record com “una anècdota més per a poder contar”.

Ximo Sala també informava que el Centre Excursionista ja està preparant el calendari d’activitats per a l’any que ve que inclourà dos o tres eixides amb bici per la muntanya.
430 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!