La Plataforma per l’Ensenyament Públic convoca a 80.000 persones contra la política educativa del Consell

80.000 persones és la xifra que ofereix l’organització, la Policia Nacional calcula 40.000. La Plataforma per l’Ensenyament Públic demanava a Camps que canvi d’equip i negocie directament amb la Plataforma. Una de les consignes més corejades pels manifestants de dissabte de vesprada a València va ser al voltant de la dimissió del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora. 37 van ser els autobusos que es desplaçaren des de tota la província d’Alacant fins a València el passat dissabte, 29 de novembre per a assistir a la Manifestació per la millora de l’ensenyament públic valencià. Tres d’aquestos autobusos eixiren de la Marina Alta, a més de la gent que es va apropar en vehicles particulars o en tren fins a la capital del Túria. Fins a 80.000 persones segons l’organització, 40.000 segons la Policia Nacional van tornar a mostrar, durant tres hores, pel centre de València, el seu rebuig a la política educativa del Consell en la manifestació més multitudinària al cap i casal des de fa sis anys.

L’enorme pancarta que va encapçalar la protesta mantenia el lema de «Amb esta educació, Font de Mora dimissió» i portava com a única firma la de la Plataforma per l´Ensenyament Públic. La marxa culmina els tres mesos intensos de mobilitzacions, un autèntic moviment social, contra l’ordre que obliga a impartir l’assignatura de Ciutadania en anglès en els instituts de la Comunitat i la reivindicació de millores i inversions en el sistema escolar.

Ni el fred -12 graus marcaven els termòmetres- o el vent, ni l’anunci que els directors cobraran la pujada salarial, van desmotivar a les 80.000 persones, segons els convocants que van arribar a xifrar-les en 100.000, i 40.000, en dades de la policia nacional -12.000 va oferir l’autonòmica-. Representants de més de 400 centres, d’unes 26 localitats estaven allí, amb les seues pancartes, els seus professors, pares, mares i alumnes. Van vindre amb autobús, més de 45, amb tren, amb metro o caminant.

La marxa, que va transcórrer amb total normalitat, va començar a les 18 hores des de la Plaça de Sant Agustí. A les 19,20 la cua de la manifestació encara estava en esta plaça, mentres que la capçalera es trobava ja a la Plaça de la Reina. El carrer de Colom es va omplir d’extrem a extrem i enfront del Palau de la Generalitat no cabien tots els que estaven.

Els organitzadors van voler que després de la seua pancarta es col•locaren les que portaven els distints centres sobre els seus problemes. Dominaven les elaborades pels pares, reclamant millors instal•lacions, queixant-se dels barracons o de la falta de mitjans. A penes es veien banderes o estendard i els molts polítics de l’oposició que van assistir es van mantindre en un segon pla.

«Hui, la raó i la força estan ací per a dir no a la política educativa del Consell, a les imposicions d’acords. Estem ací també per a dir no a una nefasta gestió del Govern de Camps» va assenyalar en el seu manifest final la portaveu de la Plataforma i presidenta de la FAPA de València, Gemma Piqué, qui va assegurar que les protestes, «amb una resposta aclaparadora, no pararan fins que el Consell no reconega en un document que defendran l’escola pública» i va recordar que la propera mobilització prevista és la vaga del dia 17 de desembre.

Piqué, després de reiterar la petició de dimissió del conseller d’Educació, li va demanar que «no obligue al professorat a complir ordres incomplibles. No amaguen les seues raons. Vostés no volen que s’ensenye Educació per a la Ciutadania. Això ho sabem tots els que estem ací».

La resposta del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, a aquesta majúscula protesta ha estat anunciar la creació de tres col•legis públics en anglès que es posarà en marxa a l’inici del curs 2009-10. Hi haurà un col•legi en cada província i l’anglès serà la llengua principal, amb dues hores obligatòries corresponents a castellà i valencià, a l’estil del col•legis britànics, però en la xarxa pública.


579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!