28-12-2005. Noticia del dia i del l’any. Sentència històrica: “El Pego CF a Primera Divisió”

I la bomba informativa del dia, no sols al nostre municipi, sinó a tota Espanya ha estat la sentencia judicial emesa pel jutjat número 9 de Gandia ahir segons la qual el Pego C de F. jugarà la propera temporada en primera divisió. Així, és, ho han llegit bé i el proper any pel Cervantes passaran ronaldinhos i ronaldos que s’enfrontaran a Tomaca, Sergio i companyia.

A la dècada dels seixanta el Pego, que militava en tercera divisió, va perdre un partit contra el Bellreguard per 1-0. En l’acta de l’encontre els pegolins reclamaren que el gol va estar introduït per un aficionat que estava al costat de la porteria. Eixa temporada el Pego va baixar de categoria per un punt, però els seus directius van presentar un recurs al jutjat.

Les noves tecnologies han permet ara demostrar que aquell gol va ser il•legal i segons la sentència “les pèrdues econòmiques i socials que va provocar el resultat” i aplicant els articles 4, 7, 29 i següents del codi deontològic del futbolista, l’Estat es veu en l’obligació de restituir el mal ocasionat i el jutge falla instant a les autoritats esportives a que el Pego jugue la propera temporada en primera divisió.

La noticia, que s’ha conegut recentment, no ha pillat de sorpresa a la directiva dels rogets, malgrat que els ha sorprès la resolució judicial, ja que eren sabedors del plet que es va presentar al seu dia.
El president del Club, Enric Moll, ha senyalat que ja hi ha convocada una reunió amb les autoritats locals i autonòmiques per a abordar la millora de les infraestructures.
Així mateix assenyalava que açò podrà arrastrar a molts aficionats donat la distància que hi ha entre el municipi i la resta de ciutats que tenen a un equip en primera divisió.

Per la seua banda, des de l’Ajuntament la noticia ha estat abordada ràpidament pel tripartit que ha iniciat les primeres gestions per a que el Pego faça el proper any un bon paper en primera divisió.
El regidor d’hisenda, el nacionalista Joan Carles Cambrils apuntava inclòs a una rebaixa de sous dels regidors per a fer front a nous fixatges.

L’eufòria imperava en el tripartit, i la portaveu socialista, Anna Aparici, parlava inclòs d’intentar jugar la Champions i de fer un estadi emblemàtic, com el València

Finalment, l’alcalde, el popular Carmelo Ortolà afronta la sentència amb alegria, però també en responsabilitat perquè caldrà modificar les infraestructures del municipi

390 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!