Violència de génere

La lluita contra la violència es cosa de tots i totes, per això la regidoria de la dona en col·laboració amb les associacions dones Cabal i mestreses de casa ha organitzat per al divendres 25 de novembre una sèrie d’activitats que tenen com objectiu el conscienciar a tota ciutadania sobre la lacra que afecta milers de dones arreu de tot l’estat, també al poble de Pego. I és que com cada 25 de novembre, se celebra a tot el món el dia internacional contra la violència que s’exerceix contra les dones. Una violència que cada any es cobra centenars de vícitmes necessita de la de tota la ciutadania per fer-la fora de la nostra societat.

Le mestreses de casa i el grup de dones Cabal s’han unit per treballar junt amb la regidoria de la dona, que encapçala la socialista Ana Aparisi, a favor de les víctimes de la violència de gènere i per què este comportament criminal siga erradicat d’una vegada per totes de la vida familiar i comunitària.

Demà dimarts i a partir de la 1 del migdia, en el programa d’esta casa, a taula oberta, parlarem amb les responsables de la campanya i d’altres organismes, com comisions obreres, sobre les alternatives que les administracions posen a disposició de ls víctimes maltractades i les seves families. Parlarem també de la realitat dels maltractes al poble de Pego i a la comarca i de les diferents campanyes llançades per a la seva erradicació així com de la recent llei contra la violència de gènere.

El divendres, la plaça del mercat acollirà la concentració contra la violència de gènere per a la que es prega l’assistència en roba de dol. Això serà a les 8 de la vesprada, en acabar l’acte, al teatre municipal hi haurà l’actuació del grup poètic musical a cor de dones que oferirà un espectacle en que es reflexionarà al voltant d’esta violència i de la situació de les dones a la nostra societat. Ja a la nit i en el mateix teatre es projectarà la pel·lícula “Solo mia”, un drama que reflexional voltant de la violència contra les dones i de les seves conseqüències en la vida personal i familiar de les vícitimes.

Per últim cal recordar que al llarg del mes de novembre i desembre des de la regidoria de la dona s’està realitzant un curs –taller sobre com millorar les relacions interpesonals on es treballa d’una manera dinàmica i participativa les relacions amb la parella, la familia o els amics.

Tolerància zero és el lema escollit des de la regidoria de la dona per plantar cara a esta lacra social i amb este objectiu s’ha distribuït per tot el municipi una sèrie de fullets informatius en que s’explica que ès la violència de gènre, quins són els seu origens, les seves manifestacions i també les seves conseqüències.. En este diptic la regidoria intenta explicar les principals característiques d’esta violència i s’informa a les possibles víctimes dels diferents organismes als que es poden acudir, detallant els telèfons a través dels quals poden demanar ajuda.
435 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!