Vaga a l’Institut Enric Valor

La vaga convocada pel sindicat d’estudiants el passat dimarts dia 8 a tot l’Estat Espanyol per protestar contra la LOE ha tingut repercussions al centre pegolí Enric Valor. Com ja els informavem en anteriors informatius, la direcció del centre va poder constatar com molts dels alumnes que havien seguit la protesta desconeixien els objectius reals de la vaga. Des de la direcció es va encomiar a tots els estudiants a informar-se abans de secundar una protesta en dies lectius, una protesta que suposa la pèrdua de temps d’aprenentatge i que necessita el permís dels pares. Així, i davant la nova mobilització convocada per la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans per al proper dia 17, la direcció del centre demanarà a tots els alumnes que vullguen secundar la protesta un permís explicit dels seus pares o tutors.

A diferència de l’anterior mobilització convocada pel Sindicat d’Estudiants, sense representació a l’Institut de Pego, la nova protesta esta organitzada per un sindicat estudiantil, la CEPC, amb una llarga tradició al centre. Així, en la jornada del dimecres es va realitzar una reunió informativa per a tots els alumnes i s’ha elaborat un document informatiu de manera que tant alumnes com pares puguen estar informats dels principals punts reivindicats en la vaga.

La directora del centre, Lluïsa Parra, assenyalava que des de la direcció han posat a disposició de tos els alumnes una sèrie d’adresses i números de telèfon amb els que poden obtindre més informació sobre la protesta estudiantil que està plantant cara a la nova llei educativa del govern socialista, així com ja varen fer amb la del govern popular.

D’altra banda, en la reunió del consell escolar municipal celebrat ahir es van fixar les dates no lectives per al curs 2005-2006 i que serà les següents. El 9 de desembre, el 17 de març i el 28 de febrer. El regidor de l’àrea, el nacionalista Àngel Sendra, informava a ràdio pego que una vegada més, la construcció del nou institut va ser un dels temes centrals de la reunió.

I és que segons la comunitat educativa de Pego, el retard en la construcció del nou institut està deixant en inferioritat de condicions als alumnes pegolins. Així, la falta d’un espai adequat impedeix al centre Enric Valor impartir moduls tan importants com els de informàtica o altres. Este matèries són especialment adequades per aquells estudiants que no volen continuar la seva formació acadèmica a la universitat i que mitjançant la realització de mòduls específics poden adquirir coneixements útils per adintrar-se al món laboral.
340 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!