Reunió de regants de les terres arroseres de Pego

La mancomunitat de regants de les terres arroseres ha convocat per a este diumenge 13 de novembre la seva junta general ordinaria. La reunió tindrà lloc a la seu de l’entitat, al carrer Sant Eloi nº8. La primera convocatòria serà a les 10’30 del matí i en cas de no aconseguir-se el quorum suficient hi haurà una segona convocatòria a les 11 del matí.

En l’ordre del dia proposat, es preveu donar lectura i aprovar l’acta de la darrera sessió. També es donarà compte i s’aprovarà, si escau, la memòria semestral que presenta el sindicat de regants i que fa referència a la gestió de l’aigua que realitza la comunitat. I és que la comunitat de regants té la potestat de concedir als diferents grups arrosers l’ús dels recursos hídrics i alhora cobrar per l’ús dels mateixos.

La comunitat de regants és també la responsable de gestionar l’administració del pou de Penyalba on recentment s’han realitzat obres de millora. Així, el president de la mancomunitat, Bernanrdino Ortolà, informava a Ràdio Pego de la recent renovació d’algunes tuberies del pou, que ja funciona en millors condicions i que està preparat per treballar 24 hores al dia.

Cal tindre en compte que el pou de Penyalba està preparat per abastir d’aigua totes les terres arroseres de la marjal en cas de necessitat, és a dir si hi hagués una important davallada del nivell freàtic. Tot i això bona part dels recursos del pou van destinats actualment al sector de tarongers que fita amb la terra d’arròs, els Cabessols.

Respecte a l’electrificació del pou proposada pel regidor d’aigües el nacionalista Pau Folquès, el president de la comunitat de regants es mostrava clarament conforme i apuntava que esta era una qüestió comentada i sol·licitada per la mateixa comunitat en diverses ocasions. Per a Ortolà l’electrificació del pou de Penyalba, que ara mateixa funciona amb generadors a motor, seria fonamental per tindre un servei adequat.

Ara mateixa les negociacions amb l’elèctrica estan duguent-se a terme des de la regidoria d’aigües amb l’objectiu d’aconseguir la instal·lació d’una línia de mitja tensió i un transformador en estos pous. Una mesura amb la qual, i segons el càlculs del regidor Folquès, es permetria l’estalvi dels més de vint-i-cinc milions de les antigues pessetes en el gasoil emprat com a combustible del grup electrògen amb què funciona el pou.

En la junta de la Comunitat de Regants s’informarà a tots els presents sobre els assumptes del coto arroser i en especial pel que fa referència a la última junta rectora del parc natural, quan el president dels regants va proposar l’ampliació de la zona del cultiu de l’arròs.
621 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!