Canvi de govern a Xàbia.

Canvi de govern a Xàbia. Bloc-Centristes i PSOE, amb cinc regidors cadascun, i el regidor independent Enrique Bas, van signar ahir una moció de censura que desbanca del poder a l’alcalde del PP, Juan Moragues. Els populars passaran així a l’oposició i amb ells els regidors dels altres dos grups independents -GIX i CPJ- i del Grup Mixt. El nou alcalde serà el nacionalista Eduard Monfort. A ningú escapava que la crisi provocada pel cadastràs, i que Moragues va donar per tancada quan va remodelar a fons el seu equip de govern i els va donar Urbanisme i Contractació a les regidores trànsfugues Ana Vasbinder i Amanda Dean havia deixat molts caps per lligar.

Estes dos regidories crítiques i Tony Cabban, també del GIX, van negociar amb Bloc-Centristes i PSPV la moció de censura contra Moragues. Però l’alcalde va resoldre l’envit cedint a totes les seues exigències. La reestructuració va sembrar malestar en el PP, que perdia el pols amb Dean i Vasbinder. Enrique Bas també va eixir malparat. Va perdre Urbanisme i l’alcalde va voler acontentar-li amb Turisme i Aigua.

El regidor independent, més que considerar-se damnificat per la crisi, va valorar que Moragues mai va haver de plegar-se a les exigències d’uns edils que en el seu envit per guanyar poder van flirtejar de signar una moció de censura. Així, Bas ha dit, de moment, l’última paraula. Ha trencat amb el pacte ara quatripartit (PP, GIX, CPJ i Grup Mixt) i s’ha aliat amb els dos grups de l’oposició per a apartar Moragues de l’alcaldia.

Si bé l’actual equip de govern xabienc ha travessat contínues crisis, des de fa setmanes el cadastràs ho ha posat més en escac que mai. El portaveu de Bloc-Centristes, Vicent Doll, va justificar ahir la moció de censura en què «el cadastràs ha ocasionat una crisi de govern sense control». També va dir que l’última remodelació decidida per Moragues ha suposat «tancar en fals» el conflicte.

El portaveu de Bloc-Centristes va dir que ara és bàsic esmenar la «ficada de pota» del govern de Moragues en el cadastràs. Va assegurar que el nou pacte farà totes les gestions que siguen necessàries per a aconseguir que el ministeri retire la ponència de valors aprovada per a Xàbia. També va advocar per donar «total transparència» al contracte del fem i revisar el PGOU. Doll va afirmar que el nou equip de govern abaixarà el sou dels seus regidors des del primer dia.
361 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!