Uns 450 corredors van retar la marjal en la III Mitja Marató i la I Quarta de Marató de Pego

Totes les quinieles es van complir i en la Mitja Marató Mounir Horma va fer el millor temps, 1:15:50. El pegolí Màximo Folqués va ser tercer, amb 1:19:39. En la I quarta de marató Joan Ramon Pous va estar primer, amb 37:50.
Dissabte passat es va disputar a Pego la III Mitja Marató i la I Quarta de Marató de Pego. Es van inscriure al voltant de 450 atletes, tenint en compte que molts esportistes es reservaven per al triatló d’Oliva que anava a disputar-se a l’endemà i que a Ondara també hi havia diumenge carrera solidària. No obstant això, l’afluència de participants va superar els 400 previstos per Dorsal 19, organitzador de les curses, junt a l’Ajuntament de Pego.

Explicava Carlos Siscar Bay, membre de Dorsal 19 i narrador en les curses que organitza el Club d’Atlestisme de Pego el per què de la Mitja Marató. Es tracta d’una oportunitat per a preparar la marató de València, el 17 de novembre. Pel que fa a la Quarta de marató, l’explicació ve donada perquè “la gent puga venir a acompanyar, ja que no es troben en les suficients condicions físiques per fer la mitja marató”.

La novetat en la III Mitja Marató de Pego i la seua I Quarta de marató ha estat el planejament del recorregut. Enguany Dorsal 19 apostava per fer passar part de l’itinerari per la marjal de Pego-Oliva. El que ha volgut fer Dorsal 19 ha estat “donar diversitat a la cursa”. El que tenen clar és que si a la gent no li agrada el circuit, este es canviarà de cara a la propera edició.

Així rebia el Passeig Cervantes el campió de la I Quarta de Marató, Joanra Pous.

Els tres primers corredors en arribar a la i quarta de marató de pego van estar: Joan Ramon Pous (37:50); Cristian Ferreyra (40:08) i Óscar Lizcano Sáez (40:39). En categoria femenina, la primera en passar la meta va estar Rosa Maria Puertas Medina, la segona, Violeta Gómez Ferrer i la tercera, Maria Bertó Maurati.

La III Mitja Marató de Pego la guanyava Mounir Horma (1:15:50), Manuel Martin De La Concepció (1:18:52) i, en tercer lloc entrava el pegolí Máximo Folques Lorente (1:19:39). La primera dona en creuar la meta era Maxine Mckinnon.

Recordem que era Mig Any de Falles i la gent estava molt animada, sobretot al Pla de Font, ja que la Falla La Font rebia als corredors amb música de xaranga i tot.