Les aules de l’IES Enric Valor de Pego es queden menudes

Davant la nova ràtio marcada per la Conselleria d’Educació. El nou edifici no compleix amb els 1.5 metres reglamentaris per alumne que especifica la normativa en alguns grups d’ESO i Batxillerat.
Hui dimarts han començat funcionalment les classes de Secundària i Batxillerat, després que ahir s’informara tots els grups de les característiques del nou curs 2013/2014. Si l’inici de curs per a Infantil i Primària va ser tranquil, a l’IES Enric Valor de Pego les coses no han estat sedoses.

Enguany s’han matriculat al voltant de 580 alumnes (alguns d’ells encara ho estan fent). Hi ha una plantilla de professorat de 54’5 (un d’ells està a mitja jornada). Són 13 docents menys que fa dos anys i l’alumnat no ha variat substancialment. Amb estes xifres l’IES Enric Valor de Pego només compta amb una administrativa per tot el centre. Una circumstància que ja s’ha notificat, reiterades vegades, a Conselleria, sol•licitant una segona persona en administració. No obstant això, els problemes econòmics del Consell no han permés reforçar el centre. Això, junt al canvi de sistema informàtic, ha provocat que 1r de Batxillerat no haja pogut començar encara. Ho farà demà.

Ho farà, però, com si de llaunes de sardines es tractés. Des del centre educatiu de Secundària i Batxillerat han traslladat que hi ha alguns grups d’ESO i Batxillerat molt plens. La normativa exigeix que per cada 1.5 m hi haja un alumne, però a l’IES Enric Valor de Pego açò no es compleix en bastants casos. Cap classe arriba al límit d’alumnat marcat en l’última reforma educativa (36 alumnes per aula a ESO i 42 alumnes per aula a Batxillerat); no obstant això, a Pego hi ha aules amb 33 alumnes en ESOi 40 en Batxillerat.El nou centre educatiu (en ús des del 26 de setembre de 2011) està dissenyat i executat amb les ràtios anteriors, el que provoca que no es complisca la normativa de 1.5 m per alumne a l’aula, o el que és el mateix, amb les noves ràtios un grup gran d’alumnes no cap a l’aula.
1098 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!