Unes 180 hectàrees de massa forestal arrasades en els incendis que s’han produït aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana ha estat fatídic per a la Marina. Dissabte de vesprada s’iniciaren dos incendis forestals a la Marina Alta, un d’ells, el de la Vall de Gallinera, continua encara actiu. Un tercer foc es va declarar també el dissabte de vesprada, a la Marina Baixa. Com a resultat, quasi 200 hectàrees de terrenys forestals arrasades.

La Vall de Gallinera continua patint el pitjor incendi de tots els que han tingut lloc aquest estiu a la Comunitat Valenciana. El foc, que està estabilitzat a hores d’ara, ha cremat més de 160 hectàrees de massa forestal.

El foc s’inicià el dissabte al voltant de les quatre i mitja de la vesprada, a la Llacuna, entre Villalonga i la Vall de Gallinera. Les flames es van estendre ràpidament cap a la vall, avivades per les altes temperatures que hem tingut aquestos dies.  Ahir a primera hora de la vesprada, s’anunciava que els equips d’extinció havien aconseguit perimetrar el foc.

Les tasques continuen perquè les flames no han estat extingides encara. Aquest matí, segons Emergències de la Comunitat Valenciana, treballen a la zona mitjans autonòmics i provincials, com són 3 autobombes, 2 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, 5 vehicles de bombers de les províncies de València i Alacant, 1 capatàs coordinador, 1 Agent Mediambiental, 2 helicòpters i 1 avió. En l’operatiu d’extinció també han participat mitjans aeris del Ministeri de la Transició Ecològica i de les Brigades Forestals de Conca, que ja s’han retirat, a més de membres d’ACIF de direfents poblacions, Policia Local, Protecció Civil…

Una hora després que s’iniciara el foc a la Vall de Gallinera, al voltant de les cinc i mitja de la vesprada, es detectava un altre incendi a Castell de Castells, a la zona del Pla de Petracos. Va quedar extingit ahir, en torn a les 10 del matí, després d’haver cremat unes 16 hectàrees de sol forestal.

La Marina ha patit un tercer incendi aquest cap de setmana perquè el dissabte, cap a les sis i mitja de la vesprada, es va declarar un altre foc a Castell de Guadalest. En aquest cas, l’incendi va ser controlat i extingit en la matinada d’ahir diumenge, al voltant de les 3 del matí.

957 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!