Un jutjat de Castelló denega la petició del Consell de clausurar les emissions de TV3

El Jutjat Contenciós Administratiu Nombre 2 de Castelló ha denegat la petició de la Generalitat Valenciana de clausurar les emissions de TV3 en les comarques castellonenques i ha deixat la decisió definitiva a costa d’un resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). La sol•licitud per a precintar les instal•lacions d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va ser presentada davant del jutjat castellonenc per la directora general de Promoció Institucional de Presidència, Daura Ibars, emparant-se en un expedient administratiu de la pròpia Generalitat Valenciana que ordena a Acció Cultural que clausure les dites emissions alhora que li imposa una sanció de 300.000 euros. ACPV va recórrer este expedient davant del TSJCV, que encara no s’ha pronunciat respecte d’això.

El Jutjat del Contenciós Administratiu de Castelló ha denegat la sol•licitud de Daura Ibars perquè considera que primer és necessari que es pronuncie el TSJCV abans d’autoritzar o desautoritzar el tancament de les emissions. La interlocutòria assenyala que “ha de denegar-se l’autorització sol•licitada,…, alhora que l’acte de què porta causa l’autorització d’entrada sol•licitada està en l’actualitat sent objecte d’un recurs contenciós administratiu,…, en el que a més s’ha sol•licitat la mesura cautelar de suspensió de l’executivitat de l’acte al•ludit”.

La resolució comporta en la pràctica que la recepció del senyal de quatre cadenes de la Corporació Catalana de Radiotelevisió en les comarques castellonenques (TV3, 33, 3/24 i 300) no està amenaçada de tancament immediat. “Suposem que amb esta mesura tenim assegurades les emissions fins a les eleccions. I després ja veurem què succeïx”, va comentar el responsable d’Acció Cultural en Castelló, Antoni Royo.
L’associació cultural va emetre ahir un comunicat en el que assenyalen que, per a ells “està ben clara la naturalesa política de l’expedient sancionador i la falta de legalitat de l’actuació de la Generalitat”. Segons ACPV “esta resolució és la segona que es produïx en este sentit, després que la passada primavera el Jutjat del Contenciós Administratiu de València denegara el primer intent de tancament de la Generalitat del repetidor del Mondúver”, en La Safor. Les decisions judicials no han anat sempre en esta línia, perquè el Jutjat del Contenciós Administratiu d’Alacant va autoritzar a la Generalitat al precinte del repetidor de la Carrasqueta.

La Generalitat Valenciana va emetre ahir un comunicat en el que va anunciar que “apel•larà la interlocutòria del jutjat de Castelló per a tancar el centre emissor il•legal d’Acció Cultural”. L’escrit assenyala que El Govern valencià discrepa de la decisió del jutge “i considera que la competència per a autoritzar l’entrada en el centre emissor és del Jutjat contenciós administratiu, tal com establix l’article 8 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa”.

“La decisió adoptada per la Jutjada deixa en una situació d’indefensió a l’Administració i no té fonament, a l’argumentar la falta de competència del jutjat del contenciós en la matèria. De fet, hi ha precedents com la recent autorització de dos Jutjats Contenciosos Administratius d’Alacant en els mesos d’abril i novembre (com a mesura provisional i com a mesura definitiva) i per un altre Jutjat contenciós administratiu de Castelló, el passat mes de juny, com a mesura provisional”, apunten des del Consell.

La Generalitat apel•la que, en els fonaments jurídics de la interlocutòria del jutjat del contenciós administratiu d’Alacant, que va autoritzar l’entrada per a precintar el repetidor de la Carrasqueta, s’assenyala que “l’article 8.6 de la Llei 29/1998 de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, disposa que els Jutjats d’este orde són competents per a autoritzar l’entrada en domicilis i llocs l’accés dels quals requerix el consentiment del seu titular, sempre que siga necessari per a l’execució forçosa d’actes de l’Administració pública, resultant, a més, este òrgan territorialment competent per a expedir l’autorització, segons el que preveu l’article 14, regla 1a de l’esmentada Llei”.

Des de la Secretaria Autonòmica de Comunicació també s’han remés requeriments per a exigir el cessament de les emissions dels programes de la Ccrtv amb tecnologia digital des dels centres emissors d’Alginet i de Llosa.
470 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!