Tomàs Llopis presenta “Sospirs de Babel”

Divendres a les 8 de la vesprada la Casa de Cultura de Pego acull la presentació del segon llibre de poesia publicat per Tomàs Llopis. Un llibre que aborda diferents temes, com són qüestions mediambientals, el content de la gent tot i la governació caòtica general, etc. La presentació estarà moderada per Salvador Bolufer. En ella intervindran Teresa Pasqual, poetessa i Enric Ferrer, il•lustrador de l´obra. L´autor llegirà alguns dels poemes que integra el llibre. Què és poesia? Molts són els poetes i les poetesses que s´ho han preguntat al llarg de la història. El cert és que la concepció general que és té de la poesia, normalment, la relega a un racó minoritari de la literatura, tot i l´alta valoració general que és té d´ella. Pego és un poble privilegiat en quant a creació poètica es refereix, Isabel Garcia, Lluna Pons, Carles Siscar, Josep Orihuel… Tomàs Llopis. Què més pot demanar en un poble com Pego? Joventut i maduresa literària reunides. La darrera mostra, aquesta vesprada, a les 8 a la Casa de Cultura de Pego per a presentar “Sospirs de Babel”, el darrer recull de poemes de Tomàs Llopis.

L´autor ja és un versat en la matèria, escriptor de llibres de text, de crítica literària, de rondalles, autor del llibre “Història de la banda de música de Beniarbeig”, i dels llibres de poesia “Palau de Cendra” i “Sospirs de Babel”, Tomàs Llopis és conegut també com a recitador de poesia aliena i pròpia, una faceta que aquesta nit el públic assistent a l´acte podrà comprovar.

Al voltant de 4 ó 5 anys ha tardat en gestar-se l´obra definitiva, el que ha permès incloure diversos i variats temes al si de “Sospirs de Babel”: qüestions mediambientals, reflexions sobre el govern caòtic actual, entre d´altres.

Amb el títol “Sospirs de Babel”, Tomàs Llopis ha volgut transmetre la idea de riquesa humana, de diversitat de les cultures.

Les il•lustracions que recolzen els poemes són un enteniment essencial d´Enric Ferrer sobre cadascun d´ells. Ha entès a la perfecció la idea que volien transmetre.

Ara el que falta és llegir el llibre i interpretar el que hi ha escrit. L´autor convida als pegolins i pegolines a la presentació que moderarà Salvador Bolufer i en la que intervindran Teresa Pasqual i Enric Ferrer:


693 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!