El Grup Scout de Pego se solidaritza amb Oaxaca

La campanya de Nadal que cada any el Grup Scout realitza per aquestes dates enguany té com a objectiu solidari recaptar fons per a ajudar als ciutadans i ciutadanes de l´estat mexicà d´Oaxaca, immers des de fa, aproximadament, dos mesos en una guerra civil, el que ha provocat la fugida de part de la població i la falta d´aliments. La primera activitat de la campanya és la conferència que tindrà lloc dissabte a les 6 de la vesprada a la Casa de Cultura. Tres mexicans explicaran de primera mà la situació actual d´Oaxaca. Oaxaca és un nom que fins fa mig any la majoria de la població no sabia que existia, i potser ara, encara hi ha molta gent que el desconega. Oaxaca és una de les ciutats colonials més boniques de Mèxic, és patrimoni cultural de la humanitat, un dels centres turístics més importat de l´Estat Mexicà. Però Oaxaca ha estat coneguda per la població espanyola pel conflicte social que es va iniciar cap al maig de 2006, quan els mestres de la ciutat es van posar en vaga per a demanar millores laborals. A aquestes reivindicacions van anar afegint-se molts més grups socials per a protestar contra la política del governador de la regió, Ulises Ruiz. Eixe ha estat l´inici d´un conflicte social que encara dura i que cada vegada és més dur. Quina relació té això amb Pego? Doncs que el Grup Scout de la localitat ha decidit solidaritzar-se amb els més desfavorits d´Oaxaca perquè no tenen ni pa. I que millor per a conèixer un conflicte que apropar-lo.

La “sentada” i altres activitats empreses per l´Appo, l´assamblea popular creada pels mestres i fins a 350 organitzacions més d´Oaxaca, van continuar per tal de reivindicar unes condicions de vida més dignes, per a tothom. Això va provocar la resposta del governador de la regió, Ulises Ruiz, que ordenava el 14 de juny a la policia que desallotjara el centre de la ciutat, ocupat per la població. Per a fer-ho, les forces de seguretat van utilitzar gasos lacrimògens i bales de goma. Una situació tensa que ha derivat en un conflicte social que alguns mexicans s´atreveixen a denominar guerra civil.

Les conseqüències d´aquest conflicte que avui coneixem un poc més, han provocat que molts ciutadans i ciutadanes d´Oaxaca s´hagen vist obligats a fugir, o s´hagen vist sense casa, sense poder accedir a una alimentació bàsica.

Davant aquesta situació, i una vegada analitzat l´assumpte, el Grup Scout de Pego ha decidit dedicar la seua Campanya Solidària de Nadal d´enguany a recaptar fons per a destinar-los a ajudar a aquesta gent que es troba en unes condicions d´extrema dificultat. La primera activitat de la campanya és una conferència sobre la situació que ha transformat Oaxaca, una de les ciutat més turístiques de Mèxic, en una espècie d´infern. La conferència tindrà lloc demà dissabte, 16 de desembre a les 6 de la vesprada a la Casa de Cultura, en ella es passarà un vídeo i després s´obrirà un col•loqui amb tres mexicans d´Oaxaca que contaran, en primera persona, la situació per la que estan passant les famílies i la manera en que es pot ajudar.


758 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!