L’Ajuntament de Pego aprova una tercera modificació de crèdit per valor de 321.000€

L’equip de govern introduïa una esmena per a incloure una subvenció de l’IVACE per a continuar amb el canvi de lluminàries a led. La tercera modificació de crèdit també contempla la instal·lació de plaques solars al sostre de la piscina coberta, la millora de camins rurals, la creació d’un despatx a Serveis Socials, un conveni sobre una línia de mitja tensió i la incorporació de Pego al Fons Valencià de la Solidaritat.

Este matí a les 8h., s’ha celebrat a l’Ajuntament de Pego sessió plenària extraordinària per a aprovar la tercera modificació de crèdit per suplements de crèdits i crèdits extraordinaris. Abans d’entrar a explicar-la i debatre-la, l’equip de govern presentava una esmena per incloure una subvenció que es va autoritzar divendres passat, un dia després de la Comissió Informativa prèvia al ple.

El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explicava que eixa autorització d’ajuda és de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a continuar amb el canvi de lluminàries a led. La subvenció cobrix el 50% de la inversió que és de 102.500€. Així, els tres primers anys pagaria l’Ajuntament de Pego 51.250€, que es pagaran via préstec a interès 0%. Els últims tres anys pagaria l’IVACE.

Els sectors que es canviaran amb esta subvenció són, previsiblement, el Passeig Michel, i el sector de Joan Carles I, que implica a més de l’avinguda Joan Carles I, els carrers: Metge Joaquin Pastor Alentado, avinguda del Mar, carrers Dénia, Sant Bàrbara, Vall d’Ebo, Polseguera, Duanes, Josep Lluís Albinyana, Enrique Monzonís Domingo, Camilo Mengual Bisbal, Josep Almela Guillen, 9 d’octubre, Pintor Just Almela i Joan Lerma, segons el pla municipal per a disminuir la contaminació lumínica.

La inclusió de l‘esmena era aprovada per unanimitat i, per tant, passava a formar part del punt de l’ordre del dia que també incloïa, com explicava el regidor d’Hisenda, diferents inversions que sumaven, en total, 321.000€.

En primer lloc, «93.599per a dotar la piscina municipal d’una instal·lació al sostre de plaques solars per a generar energia foto-tèrmica per a ajudar a escalfar el got d’aigua i, en este cas, s’estalvia combustible de gasoil i es disminuïxen les emissions de diòxid de carboni i s’intenta, junt amb el canvi de lluminàries, eliminar eixes emissions com marquen les directrius del Pacte d’Alcaldes i l’agenda de reducció de 20-20-20», indicava Carmelo Ortolà.

Preguntava la portaveu del PP, Ana Ortolà, de què depenia la instal·lació dels panells solars de la coberta de la piscina municipal. Contestava Carmelo Ortolà que, en ser una subvenció, per a demanar-la cal que Intervenció informe que la partida municipal té dotació.

Afegia l’alcalde, Enrique Moll que, si la subvenció no es concedira, l’Ajuntament assumiria la despesa total. Esta, com la del canvi de lluminàries és l’IVACE qui la concedix.

La modificació de crèdit també inclou una partida de 100.000€ per a millorar camins rurals «que ve acompanyada d’una subvenció» concedida per la Conselleria d’Agricultura. En principi, els camins que s’inclouen són el circuit de Sant Antoni i el camí d’accés a la Muntanyeta Verda «perquè són els més afectats i en estos moments tenen llicència via pecuària per poder-los fer», segons indicava el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis.

Una altra inversió és de 6.063€ per a habilitar un despatx a Serveis Socials. També inclou la modificació de crèdit «una aportació de 9.000€ per complir un conveni amb un propietari privat que es va instal·lar una línia de mitja tensió» i «una transferència de 9.960€ que és la participació de l’Ajuntament al Fons Valencià per la Solidaritat», explicava el regidor d’Hisenda.

La tercera modificació de crèdit de 2018 era aprovada per 12 vots a favor, els de PSPV, CdPI i Compromís per Pego i 3 abstencions del PP.

1535 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!