La Guàrdia Civil deté a Pego dos hòmens pel cultiu de més de 400 plantes de marihuana

Ambdós detinguts han ingressat a la presó sense fiança, per la falta d’arrelament a Espanya. En el moment de l’entrada i registre, no van voler eixir de l‘habitatge, pensant que es tractava de persones que anaven a sostraure’ls les plantes de marihuana, com ja els havia ocorregut de vegades anteriors. Dins de la casa, hi havia plantes en fase d’assecat en totes les estances, creant-se així un estat de convivència entre els habitants i la marihuana.

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a Pego dos hòmens, polonesos de 29 i 30 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública pel cultiu de marihuana, al tindre en el seu habitatge de lloguer la quantitat de 407 plantes de marihuana i prop de 700 grams en cors llestos per a la seua distribució. Ambdós han ingressat a la presó sense fiança.

Les fortes olors que desprenia un xalet unifamiliar situat en una partida de Pego, van fer que veïns de la zona alertaren la Guàrdia Civil d‘El Verger sobre una possible plantació de marihuana en eixe punt.

Les tasques d’investigació no van ser fàcils, perquè com se sol donar en este tipus de cases llogades per a este fi, la contornada de la casa era infranquejable a causa dels alts murs, a l’espessa vegetació de la finca i a l’orografia del lloc.

Després d’unes quantes setmanes, les vigilàncies realitzades van donar els seus fruits i es va aconseguir identificar els dos inquilins. Estos, a penes eixien de la casa, però quan ho feien, es muntaven en un vehicle d’alta gamma amb matrícula anglesa per a passar desapercebuts en eixa zona de residents majoritàriament estrangers.

El moment de l’entrada i registre va aportar un episodi singular, perquè a pesar que els agents anaven uniformats i correctament identificats, estos dos individus no volien eixir de la casa perquè pensaven que es tractava de persones que havien anat a llevar-los les plantes de marihuana, tal com, segons pareix, els havia passat en dies anteriors.

En l’interior de l‘habitatge van trobar, per totes les seues estances, més de 400 plantes de marihuana en fase d’assecat, creant-se d’esta manera una situació de convivència entre la droga i els cultivadors. També es van intervindre prop de 700 grams de cors de marihuana, llestos per a la seua distribució. Tota la droga confiscada, els podria haver reportat un benefici econòmic d’uns 100.000 euros.

Una vegada que la Guàrdia Civil d‘El Verger ha procedit a la detenció d’estos dos hòmens, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública pel cultiu de la marihuana, s’ha decretat el seu ingrés a la presó sense fiança, per part del jutjat d’Instrucció núm. 1 de Dénia.

1664 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!