Consells en cas d’onada de calor

Una bona hidratació és el més bàsic. A l’estiu cal beure entre 1.5 i 2 litres d’aigua diaris. Cal evitar l’exposició solar durant les hores de més insolació i, si estem a l’aire lliure, al sol, el millor és posar-se una bona protecció solar amb un factor alt. A Pego, la regidoria de Sanitat recorda que Acció Urgent, en coordinació amb la Mancomunitat de Serveis Socials, duen un programa de control a aquelles persones més vulnerables a les altes temperatures que viuen soles.

Este cap de setmana s’esperen temperatures molt altes, que fregaran els 40ºC. És per això que no està de més recordar que, en estos casos allò bàsic és estar ben hidratat i hidratada. El coordinador mèdic del Centre de Salut de Pego, el doctor Carlos Juan, indica que el millor és beure «mínim 1.5 o 2 litres d’aigua al dia i evitar l’exposició al sol en les hores de màxima insolació per a fer qualsevol activitat, ja siga física, esportiva o, simplement eixir a fer la compra».

A més, si s’està en exposició al sol «cal posar-se molt bona protecció solar amb un factor alt perquè la radiació ultraviolada és àmpliament danyosa per a la nostra pell i la pell té memòria», indicava el doctor Juan.

Des de la regidoria de Sanitat, es recordava que Acció Urgent, en coordinació amb la Mancomunitat de Serveis Socials, fa un control d’aquella gent més vulnerable, principalment persones majors que viuen soles i que sol tenir la visita o la telefonada setmanal o diària dels voluntaris i les voluntàries d’Acció Urgent.

El regidor de Sanitat, Carmelo Ortolà, animava a aquelles persones que «estan estiuejant i tenen algun parent que es quede al poble i estiga a soles, poden donar a Acció Urgent el telèfon o l’adreça perquè passen a visitar-lo i estiguen més controlats».

 

2841 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!