L’IES Enric Valor de Pego participa, junt amb 5 instituts més de la comarca, al programa europeu coordinat per Creama, Erasmus + ‘Mobilitat europea de la formació professional de la Marina Alta’

Es tracta del primer programa europeu dirigit a alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjans i Certificats de Professionalitat, que donarà l’oportunitat a 13 jóvens de la comarca, a disposar d’una mobilitat europea de 3 mesos de durada, desenvolupant pràctiques en empreses de les ciutats de Viena, Lisboa i Florència. 

Les empreses cada vegada valoren més les experiències a l’estranger que puga haver realitzat un possible candidat o candidata a un lloc de treball. I és que viatjar o viure a un altre país habitualment és sinònim de coneixement d’altres cultures, d’obertura de ment, d’amplitud de la mirada. I això és, justament, el que facilita Erasmus + ‘Mobilitat europea de la formació professional de la Marina Alta, el primer programa europeu dirigit a alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Certificats de Professionalitat, que donarà l’oportunitat a 13 jóvens de la comarca, a disposar d’una mobilitat europea de 3 mesos de durada, desenvolupant pràctiques en empreses de les ciutats de Viena, Lisboa i Florència.

Este programa ha sigut sol·licitat i serà coordinat per CREAMA i compta amb la participació de 6 IES de la comarca, que oferixen Cicles Formatius de Grau Mitjà i que han volgut participar en la convocatòria. Concretament, els IES participants són:

– IES ENRIC VALOR, de Pego.

– IES de Pedreguer.

– IES María Ibars i IES Chabás, de Dénia.

– IES Número 1, de Xàbia.

– IES Ifach, de Calp.

Esta setmana ha tingut lloc la primera reunió de treball entre l’equip que gestionarà el programa, format per personal dels 6 IES implicats, i de CREAMA, tant dels serveis generals com de les agències de CREAMA en els municipis on es troben els IES participants.

La subvenció concedida per al desenvolupament d’este programa, ascendix a 71.678€, dels quals, el 87.5% està destinat a la mobilitat de l’alumnat.

Des de CREAMA s’explica que s’ «ha realitzat una aposta important en este projecte, ja que comporta 6.500€ de cofinançament per part del Consorci i això significa el gran compromís que té l’entitat amb l’increment de la competitivitat dels jóvens de la comarca que finalitzen un Cicle Formatiu de Grau Mitjà i Certificats de professionalitat.

Les mobilitats es realitzaran al llarg del primer semestre de 2019. Prèviament va a articular-se tot el procediment de selecció de candidatures i la realització dels cursos de suport lingüístic previs a les mobilitats.

La difusió d’este programa és important, ja que a part de l’experiència personal i professional que suposarà per a l’alumnat el viure i treballar 3 mesos en un país europeu, l’objectiu final és incrementar el seu nivell de competitivitat en el mercat laboral. Per a això, es té previst a la finalització de les mobilitats, una jornada de visibilització del programa on les empreses dels sectors a què corresponen els cicles i certificats de professionalitat objecte de la mobilitat, puguen conèixer de primera mà, a l’alumnat participant i si es dóna el cas, ajude a cobrir les seues necessitats de personal qualificat.

 

1395 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!