Sanitat reforçarà els Centres de Salut amb més professionals per a la nova normalitat

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut davant la Comissió de Sanitat en Les Corts per a informar sobre la gestió sanitària durant la pandèmia de coronavirus i de les mesures que es durà a terme durant la fase de transició cap a la nova normalitat.

En la seva intervenció, Ana Barceló ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana compleix les instruccions del Ministeri de Sanitat per a canviar a la fase 3 i avançar així en la desescalada amb garanties de seguretat per a tots”.

Barceló ha informat que la Conselleria té previst reforçar “els centres de salut amb la contractació de nous professionals amb la finalitat d’agilitar les agendes, reforçar la labor que estan duent a terme en la detecció precoç del coronavirus o vigilància de casos sospitosos, i per a garantir les vacances i descans dels professionals, que tant es mereixen”.

Per a això, la Conselleria de Sanitat ha prorrogat fins al 30 de novembre 4.229 places eventuals que van ser creades per a cobrir les necessitats originades per la crisi sanitària derivada de la pandèmia. En concret, han estat 3.467 places d’Atenció Especialitzada, 730 d’Atenció Primària i 32 de Salut Pública.

Així mateix, en aquesta fase de transició s’incorporarà 615 noves contractacions de professionals de diferents categories, com a infermeria, auxiliars administratius i zeladors o zeladores que reforçaran les capacitats en assistència sanitària, vigilància epidemiològica i identificació i contenció precoç del contagi.

En funció de les necessitats i de l’evolució de la pandèmia, també es contempla la possibilitat d’incorporar més professionals en successives fases, fins a arribar a 1.200 treballadors i treballadores que cobriran les vacances i els permisos del personal sanitari.
1017 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!