Hui entra en vigor la Fase 3 «avançada» a la Comunitat Valenciana

La fase 3 de la desescalada entra en vigor hui, 15 de juny, a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una fase avançada amb novetats addicionals que ha introduït la Generalitat, explica el president de la Comunitat, Ximo Puig.

L’objectiu d’aquesta fase 3 «avançada» és flexibilitzar al màxim les restriccions i recuperar l’activitat de comerços, autònoms i empreses, segons ha explicat el president, Ximo Puig, en una compareixença institucional aquest dissabte.

La fase 3 avançada a la Comunitat Valenciana permet el desplaçament entre les tres províncies, s’eliminen les franges horàries i l’aforament màxim autoritzat en la majoria de les activitats d’oci i comercials s’eleven al 75%.

El decret dissenyat per la Generalitat indica l’augment dels grups de persones en la majoria de reunions. La distància social mínima passa a ser d’un metre i mig i quan no es puga garantir s’haurà d’utilitzar obligatòriament la mascareta.  

EDUCACIÓ 
Pel que fa a l’educació s’autoritza la reobertura dels centres d’Educació Infantil, de 0 a 3 anys a partir del 19 de juny. En Primària i Secundària es reprenen les tutories presencials de familiars i les activitats presencials de grups reduïts per a l’estudiant que prepara les proves d’Accés a la Universitat.

En aquesta fase també està permès tornar a obrir els parcs infantils i les escoles d’estiu, amb un límit de grups de 15 persones.

COMERÇOS, BARS I DISCOTEQUES

Els mercats ambulants poden funcionar al 50% del seu aforament, s’autoritzen les rebaixes en totes les botigues i centres comercials, però sense aglomeracions de públic.

En bars i restaurants, s’autoritza un 75% de l’aforament i també el consum en la barra. Les terrasses estaran al 100% sempre respectant els 2 metres de distancia i no es podran superar els 20 comensals en una mateixa taula. 

En quan a les discoteques està permès un terç de l’aforament, però no es podrà ballar.

CULTURA, OCI I ESPORT

Les biblioteques i els museus obriran al 75% de la seva capacitat en sales i l’ús de la mascareta serà obligatori si no es garanteix la distància mínima d’ un metre i mig. Obrin els cines, els teatres, els auditoris… sense superar el 50% de l’aforament. Les actuacions a l’aire lliure podran reunir 800 persones com a màxim.

A les piscines s’admet el 85% del seu aforament i no es pot fer us de les fonts d’aigua. S’hauran de desinfectar els   vestidors i altres instal·lacions. En poliesportius i piscines d’aquests complexos, hi haurà un usuari cada 4 metres quadrats. En la fase tres es permet l’organització de competicions esportives federades sense contacte físic i per parelles.

En quan a les excursions turístiques, en general, poden anar juntes unes 20 persones com a màxim. I per a les activitats d’esport a l’aire lliure com senderisme o bicicletes, els grups seran de 50 persones.

CEREMÒNIES

La fase 3 permet la celebració de bodes i altres cerimònies amb un 50% de l’aforament, el 25% en el cas de les sales de vetlla i els soterraments.

En aquesta nova realitat, Puig ha apel·lat a la «responsabilitat, la prudència i l’esperança», perquè «el virus encara està ahí fora».

1198 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!