Els escolars tindran camins segurs per a anar a peu al col·legi en el pròxim curs

Les regidories d’Educació i de Medi Ambient, conjuntament amb la Policia Local, treballen en un projecte anomenat «Camí Escolar Segur», amb l’objectiu de què els escolars puguen anar al col·legi a soles a partir del pròxim curs. Segons la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, aquest és només el primer dels objectius del pla, que ha iniciat amb una primera reunió amb les AMPA dels centres escolars per tal d’implicar-los en el projecte.


A més, a més, amb aquesta iniciativa està amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible recentment aprovat per l’Ajuntament de Pego, i, amb ell també s’aconsegueix complir amb 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb l’Agenda 2030. Com són:

L’objectiu 3. Salut i Benestar.

L’objectiu 4. Educació de Qualitat.

L’objectiu 11. Pobles i Comunitats Sostenibles.

L’objectiu 13. Acció pel Clima.

L’objectiu 17. Aliança per aconseguir els Objectius.

Seguint aquest últim punt, a més dels pares i mares, també es demanarà la col·laboració dels col·legis i dels mateixos xiquets i xiquetes. Segons la regidora, el projecte està enfocat a que els alumnes de 3 a 6é de primària utilitzen els camins segurs que seran quatre rutes diferents per cada escola del municipi. Els majors aniran fent-se responsables dels més menuts, el que servirà per a reforçar la seua confiança. I, per últim, contribuirà a que el poble tinga de nou xiquets als carrers.


En aquests rutes s’establirà varis punts de trobada. També, hi haurà punts de referència, per a aconseguir-los s’implicarà al comerç local. Diferents establiments tindran senyals de referència per a poder seguir el camí amb seguretat. Amb això, ha destacat Laura Castellà, es pretén també donar un impuls al comerç de proximitat.


Tot i que s’ha marcat unes rutes inicials, des de l’Ajuntament s’indica que el projecte està obert a les aportacions i modificacions que es puga fer per part dels diferents agents implicats, és a dir, col·legis, mares i pares, alumnes, Policia Local, etc.


Laura Castellà ha apuntat quin han estat els inicis del projecte «Camí Escolar Segur», que té nom i cognoms, Santiago Montero.


També ens ha explicat quina serà l’evolució del projecte i quines són les expectatives per a la posada en funcionament, amb l’inici del curs escolar en el mes de setembre.


La regidora espera que el nombre de participants vaja augmentant conforme passen les setmanes i es demostre la seguretat de les rutes, les quals està previst ampliar, ha afirmat.

 

 

 

983 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!