Sanitat oferirà les dades d’incidència del coronavirus per departaments de salut

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la roda de premsa de hui, les dades podran ser consultades en la pàgina web de la Conselleria, però, no ha especificat a partir de quan.


Ana Barceló ha afirmat que tècnicament és impossible oferir les dades detallades per municipi tot i que ahir, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va traslladar als grups parlamentaris de les Corts que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública oferirà informació per municipis sobre la COVID-19. Fins i tot, Puig va Puig ha matissar que la informació s’oferirà “si no hi ha cap situació de seguretat sanitària que ho impedisca” i “fixant, probablement, per a això un mínim d’habitants per localitat que permeta respectar el dret a la confidencialitat que tenen les persones afectades”.
Però, segons Ana Barceló oferir les dades segmentades per localitat és ara per ara impossible.


Aquestes manifestacions s’emmarquen en la roda de premsa que diàriament ofereix la consellera per a actualitzar les xifres d’incidència de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana.
Segons ha detallat, en les darreres 24 s’ha donat l’alta a 428 malalts de COVID-19, amb la qual cosa el total d’altres a la Comunitat Valenciana és de 1.772. 194 han estat donades a la província de Castelló, 632 a la d’Alacant i 946 a la de València.

D’altre costat, el número de nous contagis de coronavirus és de 300. Així, han passat o estan passant la malaltia, segons la Conselleria de Sanitat, un total de 7.964 persones. A la província de Castelló són 921 casos, a la d’Alacant 2.850, i a la de València 4.188. D’aquest total, a dia de hui hi ha 1.616 persones ingressades. D’elles 487 estan a centres hospitalaris de la província d’Alacant, i 131 a les unitats UCI.

Pel que fa al nombre de víctimes mortals de la COVID-19, són 767. En l’últim dia han mort 43 persones. Per províncies, a la de Castelló han mort en total 96 pacients, a la d’Alacant 310, i a la de València 361.
I, a dia de hui, s’ha reduït el nombre de residències amb casos de coronavirus, segons ha informat la consellera. Són 89.


I la xifra global de professionals de la sanitat que han patit o pateixen en aquest moment la COVID-19 és de 1.377, dels quals han rebut ja l’alta 242.

Els mitjans de comunicació han preguntat hui a Ana Barceló sobre les mesures que s’aplicarà per a la tornada als llocs de treball a partir de demà, i especialment a partir del dimarts, dia 14, dels treballadors dels sectors no essencials. La consellera ha afirmat que no té cap indicació del Ministeri de Sanitat, ni del Govern central al respecte, i ha afegit que ella és partidària d’efectuar test a eixes persones perquè es garantisca que no tenen coronavirus.

1045 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!