La Setmana Santa des del confinament

La Setmana Santa venia carregada de novetats a Pego, marcada, principalment, pels 75 anys de la Junta Central. Però la pandèmia del coronavirus ha obligat a suspendre els actes.

La celebració ha quedat reduïda a un llibre commemoratiu que recull els inicis de la Junta i la Setmana Santa pegolina. Relata la història de les 9 confraries formades a la vila de Pego i també fa una recopilació de fotos antigues, segons ha explicat el president de la Junta Central, Guillermo Miralles.


El llibre s’ha repartit entre els establiments autoritzats durant l’estat d’alarma, com és el cas de panaderies, farmàcies o supermercats. Però el llibre també compta amb una versió digital. Així la Junta l’ha fet arribar a tots els veïns i veïnes.

Durant la setmana santa se celebren diferents misses, és per això que l’església també ha buscat alternatives i ho ha fet mitjançant les xarxes socials. D’aquesta manera, els creients poden seguir les misses a través de Facebook, relata Guillermo Miralles.


Les cornetes i els tambors posen el toc musical a la Setmana Santa i, en aquesta ocasió també ho han fet.


Aquestes son algunes de les alternatives que han posat en marxa per fer front a la suspensió dels actes. Però segons explica el president de la Junta Central, no hi ha alternativa per a les processons, que aquest any presentaven novetats.


Davant un futur incert la Junt Central de Setmana Santa té previst diferents actes per a celebrar el 75é aniversari. Una d’elles és la festa del confrare, celebrada per primera vegada a Pego i l’altre, segons avança Miralles està prevista per a finals de novembre.


Aquesta és una Setmana Santa diferent que, de segur, queda enregistrada en la memòria de la Junta Central, qui no ha pogut celebrar el seu aniversari com cal.

* La programació de misses per a aquestos dies:

 

1332 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!