Educació convocarà les oposicions a Infantil i Primària en 2022

La Comissió General d’Educació va reunir ahir el secretari d’estat d’Educació i els viceconsellers i secretaris autonòmics, entre els quals ha participat el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler.

En aquesta reunió, prèvia a la Conferència Sectorial d’Educació, que comptarà amb els consellers i conselleres autonòmics, i la ministra d’Educació i FP, s’ha determinat, a petició d’Educació de la Generalitat, prorrogar el Reial decret 84/2018 que assegura la celebració de les oposicions a Infantil i Primària per a 2022 en les mateixes condicions en què estaven dissenyades.

L’acord de la Comissió General dona via lliure a l’ajornament de les oposicions docents en el sistema educatiu valencià pactat entre la Conselleria d’Educació i els sindicats docents amb motiu de la impossibilitat de celebrar enguany les oposicions previstes de Secundària i altres cossos per l’estat d’alarma sanitària.

Educació de la Generalitat va acordar el passat 27 de març amb representants sindicals que les oposicions de Secundària i altres cossos, que havien d’arrancar el pròxim 18 de juny, s’ajornen fins a juny de 2021 mantenint-se les mateixes condicions. Es tracta de 4.295 places, de les quals 3.575 són de lliure accés.

Així mateix, les oposicions previstes en 2021 per a Infantil i Primària, en què es convocaran inicialment al voltant de 2.500 places, s’ajornaran fins a 2022 amb les condicions actuals marcades en l’esmentat Reial decret 84/2018, tal com s’ha decidit aquest dimecres en la Comissió General d’Educació.

D’altra banda, Educació ha recomanat a la comunitat educativa valenciana que, durant les vacances de Pasqua, s’analitze “amb calma” les tasques que s’està proposant a l’alumnat i que es continue avançant en la coordinació de les tutories amb els respectius equips educatius perquè el conjunt de les tasques proposades siga assumible per l’alumnat.

RECOMANACIONS A LA COMUNITAT EDUCATIVA

Educació de la Generalitat ha demanat a la comunitat educativa que, per als pròxims dies no lectius, no es propose noves tasques curriculars a l’alumnat, sinó que es mantinguen els contactes amb l’alumnat i les seues famílies.

A més, en la comunicació d’aquest dimarts, es tornava a incidir en la carta enviada el 27 de març: “És fonamental que les tasques que marque el professorat servisquen per a reforçar i consolidar els aprenentatges efectuats en els dos primers trimestres del curs, fomentant les rutines de treball i mantenint l’hàbit d’estudi, establint horaris i ajudant les famílies a portar aquest confinament de la millor manera possible.

Des d’Educació s’indica que ni es pot, ni es vol exigir que es desenvolupe els mateixos aspectes del currículum que durant un període de classe presencial, podria ser perjudicial per la desigualtat d’accés real i efectiu als mitjans telemàtics d’una part important del nostre alumnat.
3060 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!