Sanitat i Marina Salut modifiquen el plec de condicions Administratives sense fer-ho públic

Ho ha denunciat la Junta de Personal del Departament de Salut de Dénia després de conèixer que, la futura obertura del Centre de Salut Integrat de Dénia es farà pròximament a la Pedrera sota gestió directa de l’Agència Valenciana de Salut.
A mitjans d’aquesta setmana la Junta de Personal del Departament de Salut de Dénia remetia als mitjans de comunicació un comunicat per a explicar que “Quan es compleix un any des de l’obertura del nou Hospital de Dénia, s’anuncia que en un termini breu (probablement al març pròxim) començarà a funcionar un nou Centre de Salut Integrat (CSI) de Dénia, en els locals de l’antic Hospital de la Marina Alta, ara Hospital de la Pedrera”.

Davant d’aquest anunci des d’altres instàncies sanitàries, la Junta de Personal ha volgut fer notar diverses qüestions, entre d’altrs que “el nou Centre de Salut integrat acollirà consultes de diverses especialitats, i vindrà a substituir el demolit ambulatori del carrer Marqués de Campo. Però ho fa amb dos problemes -segons la Junta de Personal.

D’una banda, expliquen que aquesta ubicació “manté la dificultat d’accés a la major part de la població als serveis que integra, ja que no es troba en el nucli urbà de Dénia, sinó a 2 quilòmetres de la parada d’autobusos interurbans”.

D’una altra banda, el Centre de Salut Integrat ocuparà “part de les instal•lacions de l’Hospital de la Pedrera (que no pertany a MarinaSalud, i segueix sota gestió directa de l’Agència Valenciana de Salut), reduint així les seues dimensions i complicant la ubicació d’alguns serveis previstos per a este Hospital, com l’hospitalització de pacients psiquiàtrics de mitja i llarga estada”.

En un altre ordre de coses, la Junta de Personal de l’àrea de Salut nº 13, feia patent que “el Centre de salut integrat acollirà consultes d’Atenció primària, però a base de canviar d’ubicació als professionals, sense augmentar el seu nombre; així, descongestionarà físicament l’actual Centre de Salut, però no la falta de recursos sanitaris d’Atenció Primària que pateix Dénia”.

En el seu comunicat de premsa la Junta de Personal denunciava que “l’ocupació de part de l’edifici de l’Hospital de la Pedrera no es contempla en el plec de Condicions Administratives en què es basa la Concessió de la gestió de la sanitat del Departament per part de MarinaSalud, com tampoc el fet que siga la pròpia Conselleria la que es faça càrrec de la remodelació de l’Hospital de la Pedrera, en contra d’allò que s’ha especificat en les dites condicions (era MarinaSalud qui hi havia de remodelar l’Hospital)”.

És per tot això que “la Junta de Personal del Departament opina que allò que s’ha referit suposa una reducció de les obligacions a què es va comprometre la comercial MarinaSalud, sense contrapartida evident (MarinaSalud remodela un edifici, i no dos, com es va comprometre) i amb augment de les dificultats per a accedir als serveis sanitaris a la població (es mantenen a distància de la majoria de la població)”.

Segons les fonts que ha recollit la Junta de Personal, “responsables de MarinaSalud i de la Conselleria de Sanitat” el que passa és que “les condicions del plec s’han modificat, però estes modificacions no s’han fet públiques” és per això que “els sindicats hem demanat a la Conselleria el nou plec de condicions sense que fins al moment se’ns haja respost, amb la qual cosa no és possible verificar el seu compliment”.


557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!