Sanitat bloqueja el funcionament del consell de salut de la marina alta

El Consell de Salut del Departament Sanitari va celebrar la seua última reunió al Març de l’any 2007 i hauria d’haver-se constituït després de les eleccions Autonòmiques i Municipals celebrades en eixe any. Mentre des de Marina Salut es distribueix una foto dels alcaldes de la Marina Alta visitant el nou hospital comarcal de gestió privada, CCOO denuncia que la Conselleria de Sanitat té bloquejat el funcionament del Consell de Salut de la Marina Alta. En un comunicat de premsa el sindicat recorda que el Consell de Salut és el màxim òrgan assessor del departament sanitari i està composat per representants de la Conselleria de Sanitat, Ajuntaments, Associacions de Consumidors, Associacions Veïnals, Col•legis Professionals, Organitzacions empresarials i Sindicats. Regulat en la Llei d’Ordenació Sanitària d’esta comunitat el Consell Sanitari naix amb l’objectiu de promocionar la participació comunitària en la gestió sanitària, contemplant que com a mínim es reunirà dos vegades a l’any. No obstant i tot i la rellevància d’este òrgan, la Conselleria de Sanitat ninguneja la participació dels ciutadans de la comarca obviant la convocatòria del mateix.

Des de CC.OO s’han dirigit al Conseller de Sanitat instant-lo a la convocatòria del mateix i sol•licitant que en l’acte de constitució aporte informació sobre la situació de la Sanitat Pública en la comarca, en este sentit han de manifestar la seua preocupació sobre la situació sanitària a la comarca i la nefasta gestió realitzada per la Conselleria i Marina Salut en la gestió de l’obertura del nou Hospital.

Transcorregut un mes de la seua obertura són més les ombres que les llums sobre la situació del nou centre Hospitalari, des del punt de vista del sindicat la de falta planificació i de previsió han deixat en evidència la precipitació amb què s’ha realitzat el traspàs entre els dos Hospitals, produint-se un tall en la continuïtat assistencial dels pacients i creant un gran desconcert i caos entre els ciutadans i els propis professionals que ha generat una quantitat indeterminada de reclamacions que han tingut el seu reflex en els mitjans de comunicació.

El lògic haguera estat organitzar una obertura esglaonada de l’Hospital, el que haguera possibilitat una millor adaptació dels professionals als nous processos organitzatius, una consolidació de la cartera de serveis i per tant un menor impacte sobre els ciutadans. Des de CCOO es considera preocupant la falta de professionals en algunes especialitats vitals com a Cardiologia o Neurologia (l’altre dia teníem el testimoni d’un veí de Pego, Enrique Moll, que escrivia un article d’opinió sobre aquesta mateixa qüestió. Sa mare no va ser visitada per cap cardiòleg i els comunicaren que “les proves a realitzar eren un cateterisme (que va ser realitzat a l’Hospital d’Alcant, públic és clar), i d’un ecocardiograma, donant-li l’alta sense haver-li’l realitzat, ja que aquest magnífic hospital manca d’especialista- apuntava Enrique Moll).

No obstant, afirmen des de CCOO, pareix que el criteri que ha primat són els interessos econòmics de l’adjudicatària àvida per començar a facturar i cobrar la taxa per capita marcada, que a hores d’ara se situa en 494 euros (s’adjudique per 413 euros).

Per últim, el sindicat assenyalava en el seu comunicat de premsa que han demanat a la Conselleria de Sanitat que explique públicament els canvis realitzats en el contracte amb Marina Salut, perquè l’adjudicatària no complisca amb les inversions acordades en el plec de condicions com és el pagament de la reforma de l’antic Hospital de la Pedrera.


502 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!