La Pinyata recupera l’eixida des de la Plaça de l’Ajuntament

Una vegada acabades totes les obres del centre del municipi, enguany la tradició es torna a complir i la desfilada de la nit de Pinyata tindrà el seu punt de trobada a la Plaça de l’Ajuntament a les 11 de la nit. El correfoc començarà quan arriben totes les colles al Pla de la Font i correrà a càrrec de l’Esclat Teatre. En acabar, a més de als pubs i bars, els participants podran gaudir de l’estrena del nou grup ‘Benimaklet Club Ska’ al Casal Cultural. Si l’oratge ho permet (les previsions marquen ruixats per al dissabte. L’Agència Estatal de Meteorologia preveu una probabilitat de precipitació del 65%). Així que com dèiem, si l’oratge ho permet demà dissabte per la nit, per a tancar el mes de febrer, els pegolins i les pegolines celebraran la Pinyata o enterro de la sardina. Una festa molt estimada que s’acomiada d’En Carnestoltes i que cada vegada va creixent més i més en participants per la bona fama que té.

Enguany, després d’un parèntesi obligat per les obres, l’eixida tornarà a ser des de la Plaça de l’Ajuntament. Punt de trobada i d’eixida de la desfilada negra que recorrerà els carrers que porten fins al Pla de Font on anirà formant-se una foguera cada vegada més gran alimentada pels taüts i ninots que vagen aportant les diferents colles que li diuen adéu al Carnestoltes. I una vegada arriben totes allí, segons el regidor de festes, l’independent Ricardo Cabrera, serà el moment en què arrancarà el correfocs, que enguany està sota la direcció de l’Esclat Teatre, el grup que es va quedar en les ganes de mostrar el seu espectacle l’any 2006, any en què es va haver de suspendre l’espectacle per seguretat, ja que eixa nit es van produir fortes ràfegues de vent.

I per si no havia quedat clar, el correfoc començarà “quan arribe l’últim camió al Pla de la Font”, assegurava Cabrera.

Una vegada s’acabe l’espectacle de focs i música allò més habitual és que els participants en la desfilada es dirigeisquen als pubs i bars del poble per a acabar de passar la nit festiva. Enguany, a més, el Casal Cultural ha organitzat un concert en el que actuarà, per primera vegada dalt dels escenaris, ‘Benimaklet Club Ska’, una nova formació que naix de la unió d’alguns dels membres de La Gossa Sorda, Obrint Pas i Aspencat i que portaran a Pego l’ska més pur.
610 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!