Remodelació de 5 places i dos carrers a finals de setembre

El projecte s´emmarca dins el pla “La ciudad es para ti” que es va presentar al febrer. L´inici de les obres es perfila la darrera setmana del mes de setembre, amb una durada d´execució de 18 mesos on es remodelaran la Plaça de l´Ecce-Homo i el seu carrer, la Plaça de l´Ajuntament i el carrer Vallet, la Plaça de la Quintana, la Jaume I i la del Convent. Abraçant una superfície total de 16.270 m2. La Conselleria d´Infraestructures ha presupostat l´actuació en més de 2 milions i mig d´euros. A febrer era presentat el projecte de remodelació de 5 places i dos carrers de Pego pel director general d´arquitectura, Fernando Mut, l´alcalde i la tinent d´alcalde al saló de plens de l´ajuntament. Emmarcat dins el pla “La ciudad es para ti” l´objectiu principal d´aquesta actuació és fer crèixer l´espai peatonal en detriment del vehicle, reforçant la tranquil•litat del centre històric i al mateix temps el comerç local.

El projecte de remodelació afecta les places més importants que vertebren el nucli urbà: Convent, Quintana, Jaume I, Ajuntament i carrer Vallet, Ecce-Homo i el seu carrer. Abraçant una superfície total de 16.270 m2.

A finals de juny la Conselleria d´Infraestructures va adjudicar l´execució de les obres a l´empresa COMSA S.A. per valor de 2.621.105 euros. Aquesta xifra és inferior al pressupost incial previst per a l´actuació, que es valorava en 3.298.233 euros. El cost total de les obres de remodelació corre a càrrec de la conselleria.

Dilluns passat, es van reunir per a analitzar en quin punt es troba el projecte, l´arquitecte redactor del projecte, Antonio López, representants de l´empresa COMSA, l´arquitecte de Conselleria d´infraestructures d´Alacant, Juan Blanco i l´alcalde de Pego, Carmelo Ortolà. La data d´inici va ser un dels punts tractats. Es calcula que serà la darrera setmana de setembre quan comencen a executar-se les obres, tot i que encara no s´ha decidit quin serà el punt de partida d´aquestes, tot i que es barregen dos possibilitats, la Plaça del Convent o la Plaça de l´Ecce-Homo, els dos extrems del projecte.

El pla d´execució de les obres es preveu que dure 18 mesos. Les obres s´aprofitaran per a canviar el clavegueram de carrers com Jaume I, on mai s´ha revisat la xarxa. La finalitat d´aquesta intervenció afegida que correria a càrrec de l´Ajuntament, és evitar fugues d´aigua i humitats en les cases del veïnat, entre d´altres qüestions.

Els treballs de remodelació estan projectats a trams per tal de no afectar en excés la ciutadania. Així, fins què no s´acabe un tram d´obres no s´escomençarà un altre per tal de no crear caos circulatori, entre d´altres coses.

376 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!