Un pas més per a la consecució del nou institut

L´Ajuntament ha rebut el projecte bàsic de l´Enric Valor, on es plantegen els trets generals del que serà la nova construcció. Ara ha de ser l´oficina tècnica qui ha de revisar el disseny remés per a adaptar-lo a la normativa urbanística municipal. A més, l´11 de juliol es va publicar al butlletí oficial de la provincia d´alacant la cessió gratuïta del solar de propietat municipal on s´ubicarà el nou institut.
L´altre dia anunciaven des de l´informatiu de Ràdio Pego que la falta d´espai de l´actual institut i la incorporació de una nova opció educativa, el grau mitjà d´Informàtica, Adminstració i Gestió havien obligat el centre i la conselleria ha habilitar dos aules prefabricades per a poder atendre les necessitats d´alumnat i professorat fins que es construisca el nou institut.

Darrerament s´han produït diversos passos importants per a la consecució del projecte. L´11 de juliol es publicava al Butlletí Oficial de la Província la cessió gratuïta a la Conselleria de Cultura, Educació i Esports de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou institut, del solar de propietat municipal situat en la confluència entre els carrers Santa Bàrbara, Passeig El Clot i Duanes.

La parcel•la va ser adquirida pel desenvolupament del planejament urbanístic, amb l´execució del Programa d´Actuació Integrada El Clot. La superfície total del terreny cedit és de 13.500 m2. Aquest pas és obligatori perquè els terrenys de titularitat municipal, inscrits com a patrimonials a l´Inventari Municipal de Béns, passen a mans de la Conselleria.

L´altre pas de rellevància pel que respecta al futur de l´Enric Valor de Pego és l´arribada, la setmana passada, del projecte bàsic del futur institut. L´empresa pública CIEGSA ha remés a l´ajuntament els plànols de referència de la nova construcció. A més també es demana la revisió de les taxes de construcció que se solicitaran per part del consistori a l´empresa que s´encarregue de dur endavant el projecte.

En el projecte bàsic reflexa els trets generals del que serà el projecte. Actualment, la feina està en mans de l´oficina tècnica d´urbanisme de l´Ajuntament perquè aquesta revise el projecte i l´adeque a la normativa urbanística municipal. Una vegada acabada aquesta feina els plànols tornaran a la Conselleria d´Educació que serà qui marcarà el tempo d´espera per a què s´execute el futur institut de Pego.


323 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!