Reivindicació del diàleg i el treball conjunt pel bé comú, en l’acte del 9 d’Octubre

La celebració institucional del 9 d’Octubre s’encetà el divendres a la nit, amb el concert en què actuaren La Fúmiga i Morroots, al recinte multiactivitats de la Trillaora.

I dissabte al migdia l’acte institucional del 9 d’Octubre reuní als partits membres de la corporació municipal de Pego a la plaça on es troba el monument a Jaume I. Figura a la qual es va retre homenatge amb la corona de flors que la corporació municipal li deposità per mans de l’alcalde, Enrique Moll, i la regidora d’Urbanisme i Cultura, Laura Castellà. A més, a més, Compromís i el Partit Popular, també realitzaren el seu homenatge amb les seues corresponents corones.

L’acte començà amb la interpretació de La Muixaranga per part de la Clandestina, acords que acompanyaren la ofrena de la corporació i la de Compromís i que donaren pas al discurs institucional. Laura Castellà va ser l’encarregada de les paraules del 9 d’Octubre i en la seua intervenció destacà la pluralitat que caracteritza al poble valencià i la riquesa que això aporta.

La regidora parlà de la necessitat d’establir un horitzó comú a través del diàleg i fugint de la confrontació. I afirmà que “les idees mai han de convertir-se en fanatisme”.

També va fer referència a la pandèmia del coronavirus, defensant la sanitat pública i manifestant que els valencians i valencianes hem d’estar orgullosos de la gestió d’esta crisi sanitària. Finalment, Castellà recordà que enguany es commemora els 90 anys des que les dones tenim dret al vot en Espanya, i per este motiu l’actuació musical de l’acte corria a càrrec de tres dones, el Trio d’Archi. Tres joves músiques professionals que interpreten al violí i violonchelo temes de música clàssica i també cançons populars i bandes sonores de pel·lícules.

L’acte es va completar amb l’ofrena del Partit Popular a Jaume I mentre sonava l’himne regional de la Comunitat Valenciana.

Una vegada finalitzat, vam poder conversar amb representants de tota la corporació municipal qui van aprofitar les ones de Ràdio Pego per a transmetre les seues reivindicacions i el que representa per a ells la data del 9 d’Octubre. Escoltem per este ordre a Enrique Moll per Socialistes Pego, a Conxa del Ruste de Compromís, a Ferran Gonzàlez, del Partit Popular, a Alicia Siscar de Ciutadans de Pego Independents i a Simón Ortolà, regidor de Ciudadanos.
996 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!