Prompte la resolució sobre la condemna a Carlos Pasqual

La Sala Penal del Tribunal Suprem deliberarà el recurs que va interposar Carlos Pascual, exalcalde de Pego, contra la condemna imposada per l’Audiència d’Alacant de sis anys de presó i sis d’inhabilitació, multa i indemnització per delicte ecològic.
L’independent Carlos Pascual va ser comdemnat com a autor de tres delictes: contra els recursos naturals, atemptat a funcionari públic i trencament de mesura cautelar. La condemna de l’Audiència es va dictar al gener del 2004 i va ser recorreguda al Suprem per l’exprimer edil.

Segons la sentència, Pascual va ordenar la crema de vegetació del parc i la rebaixa del nivell d’aigua de l’aiguamoll, i va construir camins i dics que van alterar en un 50% de la superfície del parc. Se’l va considerar autor i instigador d’un greu atemptat contra el medi ambient que va posar en perill la marjal i va afectar unes 600 hectàrees del Parc Natural.

L’Audiència d’Alacant va condemnar Pascual a tres anys de presó, i a altres tres, per atemptar contra el director del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, qui va tractar d’impedir els actes ordenats per l’alcalde. La mateixa pena va ser imposada a l’exregidor d’Agricultura, José Orihuel. La pena també inclou la indemnització per compensar els danys ocasionats a la Marjal, que ascendeix a 1,2 milions d’euros. Al declarar-se insolvents els dos imputats, l´Ajuntament de Pego i la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres hauran de fer front a aquesta pagament per ser els responsables subsidiaris si el Tribunal Suprem ratifica la sentència.467 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!