Plutges a la Marina Alta

La forta tromba que va caure ahir a la Marina Alta va tindre importants conseqúències en alguns municipis de la comarca.
A Pego, es van recollir 31 litres per metre quadrat i no s’ha resgistrat cap incident important derivat de la plutja, tan sols els ja habituals talls en el suministrament elèctric que es produiren al llarg de tota la jornada i fins ben entrada la nit. Molt diferent va ser la situació en altre punt de la comarca on les precipitacions van obligar a tallar carreteres i va deixar sense classe a més de 200 alumnes de Dénia i Xàbia.

A la Marina Alta el vent va ser el protagonista durant la matinada del dijous. Amanegué amb fortes precipitacions acompanyades de pedra i fort aparell elèctric. A Teulada, la Policia Local va tallar la carretera d’accés al municipi durant mitja hora ja que estava negada per l’aigua. Els embornals de l’avinguda Europa no donaven abastiment i un carril va quedar impracticable per al trànsit.

A Calp l’aigua va desbordar les voreres de diverses avingudes i la Policia Local va retirar diversos cotxes atrapats. Carrers de Dénia amanegueren anegats encara que no es va tallar el tràfic. En l’institut Nou Chabàs de Dénia, 130 alumnes Batxillerat van haver de suspendre les classes en els barracons pel fet que l’aigua obstaculitza per les finestres.

En l’IES Número 1 de Xàbia 60 alumnes no van poder rebre classe en dos aules prefabricades. L’ajuntament va tancar els centres educatius a la vesprada per seguretat. La màxima quantitat es va arreplegar en Gata de Gorgos on van caure 99 litres en vint-i-quatre hores.

La neu va fer acte de presència ahir a les comarques d’Alacant. A la Serra d’Aitana la neu va arribar a aconseguir els cinc centímetres de grossària, a partir dels 1.300 metres, mentres que el pic del Menejador en la Font Roja i el Montcabrer a Agres, també es van vestir de blanc.
549 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!