Plenari multitudinari a Pego

El més destacat del plenari ordinari que va tenir lloc anit a l´Ajuntament de Pego va estar l´afluència massiva de públic assistent. Ahir s´aprovaren els preus de la piscina coberta, la modificació de l´ordenança de la taxa de llicència d´obertura d´activitats, la taxa de la recollida d´escombraires, de la taxa del cementiri municipal. A més es va aprovar la concessió per a la ubicació de dos quioscos, un al passeig del Clot i l´altre al d´Atzaneta o Verdales. També es va aprovar la modificació de l´horari de celebració dels plenaris ordinaris a la 1 del migdia. El més destacat del plenari ordinari que va tenir lloc anit a l´Ajuntament de Pego va estar massiva afluència de públic. Un fet un tant insòlit des què fa tres anys el tripartit està al capdavant del govern municipal. Aquesta presència de gent va ser valorada al finalitzar el plenari per l´alcalde, el popular Carmelo Ortolà i pel segon tinent d´alcalde, el nacionalista Joan Carles Cambrils com a una mostra de recolzament a l´equip de govern després dels darrers esdeveniments viscuts a Pego arrel del coneixement de la resolució del Tribunal Suprem al voltant del cas de la Marjal. L´oposició va continuar la seua línia d´absència plenària.

Durant el plenari es van aprovar, per unanimitat, molts punts. En primer lloc s´aprovava l´ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis en la piscina coberta. Els usuaris podran optar per distints abonaments que els premetran gaudir de una sèrie de serveis esportius més enllà de la utilització de la piscina en si.

Una de les piscines cobertes més barates del País Valencià, això és el que destacava el regidor d´hisenda, el nacionalista Joan Carles Cambrils.
El plenari també va aprovar la modificació de l´ordenança reguladora de la taxa per a llicències d´obertura. Una competència assumida per l´Ajuntament des del mes d´agost. Al seu torn, el regidor d´hisenda explica la diferència entre unes activitats i altres i el preu acordat després de realitzar un estudi compartiu.

Aquest va estar l´únic punt en què es va produir una abstenció per part del regidor d´urbanisme al no estar d´acord en la composició de la comissió que en el seu dia va realitzar l´estudi comparatiu. La taxa de recollida d´escombraires també era ajustada a la realitat del tancament de comerços en un moment determinat de l´any, tenint en comptes si aquesta baixa de l´activitat es produeix al principi d´un trimestre o al final d´un altre.
El cementiri municipal també va estar present a l´ordre del dia per a regular la taxa dels nitxos. Tall taxa cementiri municipal 1

El següent punt en el plenari, la renovació del nomenament del Jutge de Pau va haver de quedar-se damunt la taula tot i que només s´ha presentat una candidatura, però el punt per a ser aprovat necessita de majoria absoluta i Anna Aparici, portaveu del PSOE, no estava present, una falta justificada.El que si que es va poder aprovar va ser la concessió demanial per a la ubicació d´un quiosc al Passeig del Clot i un altre al Passeig Atzaneta.

El darrer punt tractat va estar el canvi d´horari en què se celebra el plenari ordinari. Amb l´aprovació d´aquest punt el plenari passarà a celebrar-se a les 13 hores del darrer dijous de cada mes. En principi serà una prova.Dos veus van diferir del benefici d´aquest canvi perquè els seus treballs, fora de pego els fan molt difícil poder acudir al migdia a la localitat, Tot i això els regidors Pau Folqués i Eduardo Síscar van votar a favor del punt.
536 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!