Tríptics per a descobrir el patrimoni religiós i natural de Pego

Anit es presentaven tres futllets d´informació turística que la Regidoria de Turisme junt a la Tourist Info han editat sobre la Parròquia de Nostra Senyora de l´Assumpció, la Capella del Santíssim l´Ecce-Homo i la Marjal de Pego-Oliva. 2000 exemplars en valencià, castellà i anglès que descobriran la importància del patrimoni pegolí. Donar a conèixer el patrimoni arquitectònic, artístic, religiós i natural que té Pego des del rigor històric és el que es pretén amb la iniciativa presentada anit per la Regidoria de Turisme i la Tourist Info de Pego, l´Atzúvia i Les Valls. Així mateix, l´edició de tres tríptics informatius sobre tres dels elements més importants de Pego: l´Esglèsia parroquial de Nostra Senyora de l´Assumpció, la Capella del Santíssim Ecce-Homo i la Marjal de Pego-Oliva, vol facilitar la informació i la interpretació que sobre aquests elements arquitectònics i naturals es coneix per a què els propis pegolins i pegolines i els visitants, en general, valoren i aprecien el que existeix al Pego.

Aquest projecte de 2000 tríptics turístics en tres llengües: valencià, castellà i anglès, incentiva els aspectes diferenciadors de Pego respecte a d´altres municipis i revaloritza allò que, com a habitants de la localitat, tenim tan assumit i moltes vegades no veiem.

La informació que els tríptics recullen sobre l´Esglèsia de Nostra Senyora de l´Assumpció i la Capella de l´Ecce-Homo ha comptant amb la col·laboració de Salvador Garcia, president de la Junta Central de Setmana Santa i de l´anterior rector de la Parroquia, Melxor Seguí. La maquetació i part del contingut ha estat elaborat per la historiadora de l´art, Creu Bordes, que durant la presentació dels futllets va explicar com ha indagat en els arxius per a produir el contingut dels tríptics. També destacava el tresor arquitectònic de la Parròquia de l´Assumpció, encapçalada pel campanar, la Doble Verònica i el retaule de la Verge Esperança.

L´Ecce-Homo no es queda endarrere i la seua façana-retaule que amb la figura del patró dóna una idea al visitant del que es trobarà al seu interior. La cúpula ressalta la grandiositat de l´edifici en el seu conjunt i la forma trapezoidal del campanar li imprimeix una categoria poc usual en arquitectura.

Per la seua banda, el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva és, en si mateix, una atracció única. La riquesa de flora i fauna i el seu valor mediambiental fan d´aquest aiguamoll un espai únic i cada vegada més important. De fet, la majoria dels turistes que visiten Pego s´interessen pel parc: com arribar, que visitar, quina flora existeix i la fauna que hi habita. Mari Nieves Mayor, directora de la Tourist Info i responsable dels futllets explicava l´interès dels visitants i avançava la senyalització que en breu es podrà consultar a l´entrada del Parc Natural.

Els tríptics s´han realitzat en un tamany acord a les visites puntuals, per a donar una informació precisa i essencial al voltant del que s´està veient. El material utilitzat no pretén consumir ni excessiu paper ni excessiva tinta. Ha estat editat per l´Ajuntament i no ha comptat amb cap subvenció perquè el seu cost no ha superat els 1000 euros.

Aquests futllets turístics són els primers. Però des de la Regidoria de Turisme s´espera que per a 2007 entre en els pressupostos l´edició de noves obres arquitectòniques i artístiques de Pego, com són les ermites que existeixen dins i fora de la localitat. Així mateix, Cambrils, el regidor de turisme, va explicar que s´està estudiant com compatibilitzar el culte religiós i el turisme, perquè, en un moment donat, pogués existir un guia que explicara i acompanyara les visites, en benefici del poble i de l´esglèsia. El debat està obert i tot i que la proposta és difícil ja està sobre la taula.

708 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!