Un viatge pel món i la història en el concert de Santa Cecília

Aquest dissabte 2 de desembre el Teatre Municipal albergarà, a partir de les 22.00, l´Agrupació Musical de Pego que oferirà el tradicional concert en honor a la seua patrona. L´audiència podrà gaudir de sis peces de diferents estils que de segur encisaran tothom. El diumenge 3 a les 11 del matí se celebrarà una missa cantada per l´Orfeó de Pego en honor a Santa Cecília a l´ermita de Sant Josep. Ens situem en l´any 1594, any en què Santa Cecília és nomenada patrona de la música pel Papa Gregori XIII. Aquest és l´inici d´una tradició que s´ha perllongat en el temps fins arribar als nostres dies. La seua festa és el dia 22 de novembre, data que correspon amb el seu naixement i que ha estat adoptada mundialment com a Dia de la Música. El patronatge de la música se li va atorgar per haver demostrat una atracció irresistible cap als acords melodiosos dels instruments. El seu esperit sensible i apassionat cap a aquest art l´ha convertida en tot un símbols per als músics. L´exemple més clar el tenim aquest dissabte, amb el tribut de l´Agrupació Musical de Pego.
Com ja és tradició, tot i que la data no coincidisca exactament en el 22 de novembre, el cert és que al voltant d´eixe dia sempre s´han organitzat diversos actes per a celebrar Santa Cecília. Aquest dissabte l´Agrupació Musical de Pego ha programat, per a les 21.30 la seua eixida del Musical, en cercavila, fins al Teatre Municipal, on està previst que a les 22.00 procedisquen a interpretar el tradicional concert en honor a la patrona de la música, un concert que en paraules del seu president, Llorenç Seguí, “els músics se´l dediquen a ells mateixa”. En acabar el concert, per a no deixar que es refrede el cos, xocolatada al Musical.
Enguany la gent que s´acoste fins al Teatre Municipal el dissabte podrà advertir dos novetats en el discórrer general del concert. La tradició ordena que la presentació dels nous educands es realitze durant aquest acte, tot i això, enguany algunes reestructuracions en l´escola de música han provocat que no hi haja noves incorporacions. D´altra banda, 2006 és un any poc afortunat al respecte dels aniversaris, perquè no hi ha cap músic que ingressara fa 25 anys.
Dues parts composen el concert de Santa Cecília. Una barreja d´estils que imprimiran a l´acte dinamisme. En la primera part, cal destacar el pasdoble fester “Carlos Femenia”, composat per Josep Mengual i que està dedicat al seu avi, com ja indica el mateix títol. Tot un homenatge a un dels fundadors de l´Agrupació Musical de Pego.
En la segona part, l´Agrupació Musical convida l´audiència a viatjar per les aigües de tres dels rius més emblemàtics de Sud Amèrica, i per si fora poc, els músics aniran més enllà visitant Anglaterra, Escòcia, Alemanya, França, Espanya, Itàlia, Rússia, Japó, Mèxic i Estats Units, un viatge harmoniós al voltant del món.
Perquè tothom puga gaudir d´aquest espectacle, tant el president de l´Agrupació Musical de Pego, com el seu director conviden als pegolins i pegolines a acudir el dissabte 2 de desembre al Teatre Municipal
Per a tancar l´homenatge a Santa Cecília el diumenge 3 de desembre a les 11.00 del matí hi haurà missa, cantada per l´Orfeó de Pego, en honor a la seua patrona a l´ermita de Sant Josep. Després es realitzarà una processó amb la imatge fins al local social de l´Agrupació on se servirà a tothom que hi assistisca un vi d´honor.
762 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!