Pinyata enamora Pego

Malgrat el vent, la bona temperatura va acompanyar els pegolins i les pegolines per enterrar la sardina. Milers de persones van tornar a gaudir de les bones vibracions que circulen durant el seguici fúnebre a ritme de batucada o de discomòbil.
A ritme de batucada començava el passacarrer de Pinyata 2016, un poc més tard del que estava previst. Destacada va ser l’actuació de la pegolina ‘BatukAmbra’, estrenant-se en un esdeveniment tan estimat pels pegolins i les pegolines com és Pinyata. El llistó el van deixar ben alt. No van ser, però, l’avantguarda de la desfilada, que va obrir Ondarattack.
Milers de pegolins i pegolines, d’amics i amigues de fora, van inundar els carrers pels que va transcórrer el passacarrers amb molta alegria. Ràdio Pego va voler polsar l’opinió d’alguns participants i va descobrir eixe segell pegolí de Pinyata amb frases com que és una festa «molt especial perquè és més íntima, més del poble. És pegolina 100%». També van saber que una de les millors coses que té Pinyata és que permet «vore a gent que no veus mai». El més curiós que ens vam trobar va ser un comiat de soltera que, ens van explicar, venien de Segorbe i, van pensar que el més especial que podien fer era celebrar-lo a Pego, durant l’enterro de la sardina.
Per a qui ve de fora, Pinyata és una festa diferent i «molt singular». Una de les reflexions més interessants de la nit va ser que l’enterro de la sardina és un «funeral alegre, com deurien ser tots els funerals per celebrar l’alegria que ha tingut la gent en la vida». I com no, vam trobar testimonis que, si haguérem preguntant més i més, s’hagueren repetit fins l’infinit, eixos que ens expliquen que s’ho han passat «de categoria».L’oratge va permetre gaudir d’una nit de Pinyata excepcional per a ser el mes de febrer amb unes temperatures realment càlides. El vent, però, també va estar present i això va fer que, junt amb la imprudència d’algunes persones que, tot i les recomanacions de l’Ajuntament d’abstenir-se de fer ús de coets durant la desfilada, van provocar que Acció Urgent «no donara abast» perquè hi va realitzar fins a 17 intervencions durant la desfilada, superant la xifra d’edicions anteriors. Només una d’elles es va deure als focs d’artifici que es van usar durant el Correfocs.
Els efectes de l’alcohol i altres es va notar en unes quantes baralles que es van produir durant la nit i que van ser dispersades per la seguretat contractada i per la Guàrdia Civil. També en l’atenció de tres intoxicacions etíliques.
Els serveis de neteja del dia següent de Pinyata van permetre que, cap a les 11 del matí de diumenge les zones per les que havia passat la desfilada i on es van muntar barres, estigueren com si res hagués passat. Este matí, la neteja s’ha intensificat a la plaça de l’Ajuntament, punt de concentració de la desfilada de Pinyata.
Totes estes dades fan que la regidora de Festes, Rebeca Bañuls, es mostre contenta i satisfeta perquè la nit de Pinyata va ser «una nit molt divertida».
613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!