Dones amb Compromís Marina Alta vol afrontar els reptes que hi ha damunt la taula sobre igualtat

Demanen el compromís dels homes per ser efectivament eficients. Entre les prioritats, col·laborar amb la resta d’associacions feministes de la comarca. Entre les mesures que està aplicant el Consell per garantir la perspectiva de gènere a totes les polítiques públiques està la creació d’unitat d’igualtat que formen al personal tècnic de les distintes conselleries i presidència.
Dissabte passat es constituïa a la Casa de Cultura de Pego la sectorial ‘Dones amb Compromís de la Marina Alta’ amb l’objectiu de «reprendre el compromís amb les polítiques d’igualtat i afrontar els reptes que encara tenim damunt la taula», explicava Maria Romany, secretària del grup municipal Compromís per Dénia. Afegia que la constitució d’esta sectorial d’àmbit comarcal respon a la creença «que unint esforços serem més eficients», però anava més enllà demanant el suport dels homes per poder completar efectivament el procés de transformació.
Diverses dones presents a la sala van ser les encarregades de donar veu als distints compromisos que adquirien amb la constitució de ‘Dones amb Compromís de la Marina Alta’. Entre ells «a lluitar per una societat inclusiva», «lluitar per una representació paritària dins la nostra coalició», «defensar la llibertat de decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides», «lluitar per la nostra dignitat i el nostre dret a decidir», «acabar amb la xacra masclista» o «lluitar contra la coerció i la constrenyiment sexual o/i psicològic».
La Sots secretària de la Conselleria d’Economia Sostenible, Conxa del Ruste, explicava que un col·lectiu com ‘Dones amb Compromís de la Marina Alta’ era necessari perquè s’ha de incorporar «la visió de gènere a les tasques polítiques de tots els llocs on estem». Indicava del Ruste que «no és una tasca fàcil» i un bon exemple és que «la majoria de càrrecs encara són homes», el que fa indica que «estos col·lectius han de fer força perquè esta visió [la de gènere] siga la de Compromís i de la societat allà on estem».
Dèlia Amorós, responsable del Gabinet Tècnic del conseller d’Educació, va exposar que és el que s’està fent al govern de la Generalitat Valenciana des de la perspectiva de gènere. Explicava que una de les peces claus ha estat «la constitució de les unitats d’igualtat». Estes són «unitats orgàniques independents que estan en totes les conselleries i en presidència», depenen dels Gabinets Tècnics i la idea és que siguen el més transversals possibles. Descrivia Amorós la feina que haurien de fer les unitats d’igualtat com «una pluja fina que, sense assabentar-te, et banya». Les unitats d’igualtat estan coordinades per l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere i actualment es dediquen principalment a la formació del personal tècnic.
Anna Perpinyà, assessora d’assumptes generals de la Vicepresidència del Consell i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, destacava que sí que cal regular-ho tot «perquè sinó se’ns mengen». Ressaltava el paper del secretari autonòmic d’Igualtat que «posa la força en què els homes han de ser feministes» perquè «el feminisme marca la igualtat de totes les persones i perquè el masclisme és social» i per això la seua eradicació s’ha d’abordar entre homes i dones.
Perpinyà també informava que s’està posant en marxa la Mesa d’Observació de la Llei de Violència de Gènere, «un compromís que tenim els partits polítics amb les entitats feministes», perquè explicava que no és tant «que no siga bona [la llei], sinó que no està funcionant» com deuria. Esta mesa està composada per persones expertes que es dediquen a observar i analitzar en què falla la llei i, en certa manera, indicar el que s’ha de corregir per posar-la en marxa al 100%. Esta mesa estava previst que començara a treballar a la primera quinzena de gener, però finalment serà la segona de febrer. La Mesa d’Observació naix des de la Conselleria de Justícia perquè «des d’ahí s’entén que ha d’anar impregnant tota la resta d’àmbits».879 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!