La directora d’Ocupació i Formació del Servef es reunix amb els representants institucionals de Creama per a impulsar el Pacte Territorial d’Ocupació en la comarca

Des de la Generalitat Valenciana es considera la cooperació territorial com a un element clau per a impulsar l’ocupació en la Marina Alta. És per això que Rocío Briones valorava dimarts l’experiència de Creama, amb més de 20 anys d’experiència en la matèria i animava a iniciar un procés de concertació que implique a tots els municipis de la Marina Alta.
La directora general d’Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones, es va reunir ahir amb el President de Creama, Sebastián Cañadas, i els vicepresidents José Chulvi, Carlos Linares, Eva Ronda i la gerent del consorci, Rosario Donderis Sala. En esta trobada es va abordar el Pacte Territorial d’Ocupació com a model de vertebració territorial del Servef que permet impulsar la coordinació entre diferents administracions i la col·laboració públic – privada per a aconseguir la necessària concertació territorial en la formulació de les polítiques i accions d’ocupació.
Els representants del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) van proporcionar a la directora general informació sobre la trajectòria del consorci liderant i gestionant projectes i xarxes de cooperació així com gestió de projectes de desenvolupament local; posant en valor l’experiència de cooperació de la xarxa territorial d’agències de desenvolupament local, a més de ressaltar que són més de 20 anys que s’està treballant conjuntament per la comarca baix els principis de complementarietat i racionalitat.

La representant de la Generalitat Valenciana va instar els municipis de la comarca a unir-se per a poder accedir a eixos Pactes Territorials de l’Ocupació, que són altra cosa que plans comarcals per a incentivar l’ocupació. Briones va elogiar l’“excel·lent tasca” que, amb el mateix horitzó de crear ocupació i “afavorir la inserció laboral dels desempleats”, exercix Creama. Però per a la posada en marxa del pla comarcal d’ocupació és necessari, va remarcar “integrar tots els agents socials de la comarca, tant dels treballadors com dels empresaris, així com a tots els municipis”, ja que això “enriquirà molt la labor de busca d’ocupació de qualitat que realitza este consorci”.

Partint d’esta base, la tasca que va encomanar Rocío Briones als representants de Creama va estar la d’aglutinar a totes les poblacions i agents socials de la Marina Alta, de manera que eixe pla d’ocupació es puga posar en marxa en benefici de les 33 poblacions que integren la comarca.

La directora general va presentar als integrants de Creama en la trobada d’este dimarts l’orde d’ajudes que pròximament farà pública el Servef en el marc dels Pactes Territorials de l’Ocupació com a “mesura fonamental perquè puguen propiciar-se polítiques actives d’ocupació des de les administracions més pròximes a la ciutadania”.

El President de Creama convocarà una sessió de la Comissió Executiva del Consorci per a iniciar este procés de concertació.
647 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!