L’Ajuntament de Pego comença el pagament del Pla Xarxa Llibres

Amb un import total en la primera fase de 61.036,32€ del que es beneficien 631 alumnes. Des del consistori calculen que el pagament de les ajudes es completarà entre hui i demà, com a molt tard divendres es finalitzaran les transferències.
Pego se suma als pobles que a hores d’ara ja han abonat, a les famílies amb filles i fills escolaritzats, la primera fase del Pla Xarxa Llibres, aquella que correspon a cobrir part de la compra de material escolar. Hui ha començat a pagar-se des de l’Ajuntament de Pego eixa primera fase del programa que suposa l’entrega de, com a màxim, 100€ per alumne una vegada presentades les factures de compra del material escolar. Des del departament de tresoreria del consistori pegolí calculen que entre hui i demà es completarà el procés de pagament. Apunten que, com a molt tard, divendres es finalitzaran les transferències als comptes dels beneficiaris.

L’import total que Pego abonarà per la primera fase del pla de gratuïtat de llibres de text i material curricular per a l’alumnat de Primària, Secundària i Formació Professional bàsica és de 61.036,32€. Esta xifra és aportada, en un 33.33% per la Generalitat Valenciana, la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament, el que vol dir que cada administració ha abonat 20.345,44€ en esta fase. S’apunta des de la regidoria d’Educació que no totes les sol·licituds rebran els 100€, ja que depèn de la quantitat gastada durant la compra.

De les 664 sol·licituds validades per part de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pego, finalment són 631 les que s’han concedit. De les 33 sol·licituds restants, 3 d’elles han estat desestimades perquè van ser demanades per alumnes de Batxillerat (no inclòs en el Pla) i les altres 30 sol·licituds s’han exclòs perquè ja comptaven amb altres tipus d’ajudes o beques.

El regidor d’Educació, José Merí, es mostrava satisfet perquè, amb este pagament es complix un dels objectius marcats pel programa Xarxa Llibres, estendre la gratuïtat de llibres de text entre l’alumnat d’Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica, i que culminarà amb la segona fase del pla que implica el retorn de tot, o bona part, del material d’este curs per a crear un banc de llibres públic. La segona fase està prevista que es desenvolupe durant el mes de juny. En ella s’abonaran uns altres 100€, com a màxim, per material en bon estat que es torne.
764 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!