Pesquen un míssil de la II Guerra Mundial


Un pesquer de Xàbia va enganxar entre les seues xarxes una bomba de la Segona Guerra Mundial. L’artefacte mesura 64 centímetres, pesa 11,6 quilos i podria pertànyer a l’avió alemany Junkers JU88 el fuselatge de la qual ja «va pescar» un vaixell xabienc al novembre de 2004.
El Cap Prim Segon, que és un pesquer de Xàbia, va enganxar dimecres entre les seues xarxes un curiosa troballa. La tripulació, a l’arreplegar al voltant de les 15.30 hores les xarxes, va comprovar que, a més de gamba, havien pescat una bomba de 64 centímetres de llarg i 11,6 quilos de pes.

L’artefacte es troba en bon estat i els tripulants del Cap Prim Segon no van dubtar que es tractava d’una antiga bomba aèria. De fet, el projectil presenta una xicoteta argolla que fa suposar que la bomba anava suspesa en l’ala d’un avió.

El patró del pesquer de Xàbia, va relatar a l’arribar a port que en les coordenades on van pescar dimecres ja han aparegut restes del fuselatge d’un avió alemany de la Segona Guerra Mundial. Inclús va comentar que fa quatre mesos probablement van enganxar el motor de l’avió, però, al ser molt pesat, va trencar les xarxes i es va romandre al fons del mar.

El patró del Cap Prim Segon va precisar que el projectil va quedar enredat en les xarxes quan pescaven a 31 milles del cap de Sant Antoni de Xàbia i 17 milles d’Es Vedrà (Eivissa). La troballa es va produir a 410 braces (760 metres) de profunditat.

A l’arribar a port, al voltant de les 17.30 hores, artificiers de la Guàrdia Civil i inclús un gos ensinistrat per a detectar explosius van confirmar que no hi havia cap risc que el projectil esclatara.

Els artificiers també van coincidir que es tracta d’una bomba de la Segona Guerra Mundial.
Al port estava l’arqueòleg municipal de Xàbia, Joaquim Bolufer. Tant ell com el patró de l’embarcació van assenyalar que és probable que el projectil procedisca del Junquers JU88 que se sap que es va estavellar entre Eivissa i Xàbia durant la Segona Guerra Mundial.


Aquest cas té un precedent a Xàbia, ja que el Far II, un altre pesquer de la localitat, va enganxar en les seues xarxes al novembre del 2004 la carcassa de la carlinga, el fuselatge i una roda del Junquers JU88, que va ser un bombarder de mitjà abast de l’aviació del II Reich.


532 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!