Contaminació al riu Girona


El Seprona investiga un possible dany mediambiental que ha provocat la mort de molt peixos. El focus és xicotet i no ha afectat a altres especies animals com els ànecs.
El riu Girona, al seu pas per La Vall d’Ebo, va amaneixer ahir replet de peixos morts. Centenars de «madrilles» van aparèixer surant
en la superfície del llit davant la sorpresa dels veïns d’aquest xicotet municipi de la Marina Alta. Tot indica que un abocament agrícola ha sigut la causa de la mort indiscriminada de centenars d’estos peixos, una espècie res típica de l’hàbitat del riu Girona. De fet, ahir es podien observar cercles de brutícia en un costat del riu al seu pas pel nucli urbà així com la proliferació de mosquits i mals olors.

Afortunadament, els ànecs i altres espècies de fauna romanien ahir en bon estat i no van patir les conseqüències de la contaminació. El Seprona va visitar el riu, a instàncies de l’Ajuntament de La Vall d’Ebo, i va apuntar com a causa de la contaminació l’abocament de productes agrícoles utilitzats, possiblement, per a tractar els camps de cítrics existents en el municipi.

Segons el regidor del el Vall d’Ebo, Rafael Llodrá, del PSOE, «estos peixos són molt sensibles a la pol•lució i una baixada d’oxigen els pot causar la mort». No obstant, Llodrá va afirmar que es tracta d’un focus de contaminació «controlat» i que només afecta una part del riu. No obstant, el Seprona analitzarà l’aigua per a confirmar la causa de la mort dels centenars de peixos per un possible dany mediambiental.

L’alcalde del el Vall d’Ebo, Juan Frau, va apuntar que en els últims mesos «estàvem molt contents perquè havien molts peixos en el riu i ànecs però hui -per ahir- hem de lamentar la mort d’uns quilos d’espècies i de moment no sabem per què».587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!