El Bloc de la Marina Alta exigeix efectivitat en relació al tren Gandia-Dénia


La línia ferroviària fa anys que volta de boca en boca però el fet és que avui en dia encara no hi ha res concret, res executat. Davant aquest panorama el Bloc dimarts va reclamar que tant els regidors del PP com els del PSOE de la comarca que exigeixquen el tren que vertebrarà la Marina Alta. Des de Pego es va demanar un brancal que connecte les Valls i el propi municipi amb la capital comarcal.
Des de fa 32 anys la Marina Alta, una de les comarques centrals més poblades del País Valencià, espera que els dos partits al poder, autonòmic i central, PP i PSOE, acompleixquen les múltiples promeses electorals que han realitzat per a perllongar el traçat del tren des de Gandia a Dénia i així revitalitzar i donar-li l´impuls definitiu a una de les comarques més riques i estratègiques del territori valencià.

Des de fa uns mesos ençà que hi hagut moviments, tímids respecte a les negociacions entre la Conselleria d´Infraestructures i el Ministeri de la mateixa àrea, tot i això al dia d’avui no s’ha concretat encara qui s’encarregarà del projecte i quan es posarà en marxa tota la maquinaria que això comporta. És per tota la història que duu darrere la consecució d’aquest traçat el que fa que qualsevol petit moviment que tinga a veure amb el projecte del tren Gandia- Dénia activa a la Marina Alta els ressorts de reivindicació d’aquest aspecte bàsic, eternament promès i fins a la data no complert.

En aquest sentit, el BNV el dimarts a migdia va reunir a diversos portaveus de la Marina Alta: a més del secretari comarcal, Salvador Sendra, el secretari local de Pego, Germà Miralles per a exigir, tant al Govern de la Generalitat com al de l´Estat, la signatura immediata del conveni que faça realitat el projecte tan desitjat.

En principi, el pròxim dilluns, 26 de juny, la Conselleria d’Infraestructures i el Ministeri de Foment es reuniran a València per a abordar l’assumpte. Des del Bloc se’ls demana serietat

Des de Pego, el secretari local, Germà Miralles apuntava a la necessitat de la línia ferroviària com a vertebració comarcal i territorial, a més recalcava la importància d’obrir un brancal fins a Pego per a facilitar l’accés a la capital comarcal tant al nostre municipi com a la resta de pobles d’interior que rodegen la localitat: Vall de la Gallinera, Vall de Laguar, Vall d´Alcalà i La Retoria i l´Atzúvia.

Una de les accions programades des de la formació nacionalista per a reivindicar l’execució del projecte és la presentació de mocions als diferents ajuntaments de la comarca. La proposta va ser anunciada pel secretari comarcal del Bloc, Salvador Sendra. En les seues paraules, aquestes mocions es presentaran «per a demanar als regidors del PSOE i el PP de la comarca que l’abonen» (el projecte). I, així, «per a veure si atenen a la disciplina de partit o s’afegeixen a la reivindicació de les necessitats dels ciutadans».
515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!