Pego tindrà Jornades Gastronòmiques i Fira de Comerç en passar Falles

10 restaurants han preparat 55 menús diferents per a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Bomba i Bombó de Pego, que començaran en passar Falles, del 20 al 26 de març. I coincidiran l’últim dia amb la Fira de Comerç de Pego.

Aquesta serà l’edició número 12 de les jornades, que pretenen posar en valor la gastronomia local i el seu producte estrela, l’arròs bomba i bombó, amb la implicació del sector de la restauració. Enguany en són tres més els restaurants que s’han sumat a la iniciativa, fent un total de 10 que oferiran un total de 55 menús diferents entre el dilluns i diumenge pròxims.

Les Jornades Gastronòmiques han estat presentades aquest matí pel regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Ricardo Sendra, qui ha ressaltat el valor de l’arròs de Pego com a element diferenciador.

El Moss, Ca Briones, Llit i Taula, Aranbea, Daniel, La Placeta, Chacarita, Zorrilla, Rafel i L’Om són els bars i restaurants que participen en les jornades. Els seus menús estaran formats, majoritàriament, per dos entrants i un plat central elaborat amb l’arròs de la Marjal, però, també hi ha restaurants que ofereixen fins a tres entrants, beguda i postre. Els preus van des dels 12 fins als 28 € per persona. Els restauradors han recalcat la importància de fer reserva prèvia de taula per l’alta demanda prevista. De fet, Rafel Frau ha indicat que reservar «és molt important per a poder donar un bon servei”.

L’Ajuntament de Pego ha organitzat aquestes jornades a través de Creama, que han estat les encarregades de preparar i coordinar la iniciativa junt amb els restauradors. Ricardo Sendra ha anunciat una sorpresa per a totes les persones que acudisquen als restaurants a gaudir dels menús de les Jornades Gastronòmiques com a record i com a incentiu.

A més dels menús preparats, les Jornades inclouen altres activitats, organitzades junt amb l’oficina de Turisme de Pego, per a promoure l’arròs de la Marjal.

FIRA DE COMERÇ I CONCURS DE PINTURA RÀPIDA

Ricardo Sendra i la tècnica de Creama, Alícia Carbonell, han presentat també aquest matí una fira que repetirà la ubicació de l’any passat; el passeig Cervantes. I, com en edicions anteriors, en la programació de l’esdeveniment s’inclou la celebració del Concurs de Pintura Ràpida, que arriba a la quarta edició.

La fira comptarà amb 25 estands, dels quals 21 seran de comerços locals, tal com ha apuntat el regidor de l’àrea.


Els altres 4 estands de la Fira del Comerç Local seran el de Creama, que organitza l’esdeveniment; Infojove Pego, qui informarà de totes les activitats i propostes, com el Carnet Jove, disponibles actualment per al jovent de Pego; Turisme Pego i les Valls, també amb tota l’oferta d’activitats per a gaudir al nostre entorn; i Ràdio Pego. Farem una emissió especial en directe per a traslladar a l’audiència tot el que estiga passant al passeig Cervantes, en veu de les protagonistes.

La fira serà inaugurada a les 10 del matí i a partir de les 11 començaran les activitats paral·leles, com tallers i actuacions, com ha detallat Alícia Carbonell.


La tècnica ha comentat que els estands no seran tancats a migdia, i que les persones visitants podran fer compres o visitar-los a l’hora de dinar, moment que podrà ser aprofitat també per a tastar els menús de les Jornades Gastronòmiques als restaurants participants.

D’altra banda, quant al Concurs de Pintura Ràpida, que reuneix artistes de diferents racons d’Espanya, la recepció dels participants està fixada a les 9 del matí. Tindran fins a les 16 hores per a poder confeccionar les seues obres, moment en el qual el jurat deliberarà. Poc més tard, al voltant de les sis de la vesprada, i coincidint amb el tancament de la Fira de Comerç es realitzarà el lliurament dels premis.

Aquest certamen està organitzat amb la col·laboració de l’empresa local Enquadres, i ara amb el patrocini de dues firmes que, segons Ricardo Sendra, s’acaben d’instal·lar a Pego. Així, hi haurà tres premis en metàl·lic, i el primer, aportat per l’Ajuntament, ha augmentat en el seu valor.


A més a més, l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego aporta també un premi infantil valorat en 100 € per a qui guanye d’entre els artistes de 6 a 12 anys. Un gest que, per a Ricardo Sendra, s’ha d’agrair i que «servirà per a fomentar l’art entre els més joves donar un impuls a la seua participació».

 

790 Visites
Hola!!