L’Ajuntament de Pego assegura que tots els propietaris afectats per l’incendi seran indemnitzats

Ahir el Partit Popular de Pego difonia un comunicat en què afirmava, textualment, que «Ni el col.lectiu de defensa del territori Pego Viu, ni els propietaris afectats de Pego, ni el Club de Caça de Pego han rebut les ajudes de la Generalitat Valenciana». Pel seu costat, des de l’Ajuntament trasllada als afectats un missatge de tranquil·litat assegurant que, per una via o per altra, tots seran indemnitzats.

A través de les xarxes socials els populars parlaven ahir d’una publicació del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, del 16 de desembre, en què apareixen les bases que regulen unes ajudes del Consell per a pal·liar els danys ocasionats pels incendis forestals haguts a juliol i agost de 2022 a la Comunitat Valenciana. Publicació en la qual no apareix cap estimació de danys per part de l’Ajuntament de Pego, ni cap ajuda assignada al municipi. Un fet que confirma la regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Laura Castellà, qui aclareix que cap infraestructura ni propietat pública ha estat afectada.

És a dir, que, com indicava ahir el PP, l’Ajuntament no ha presentat estimació de danys, però, la qüestió és que, segons la regidora, en no haver cap propietat pública danyada, no corresponia fer-ho. El que sí ha fet l’Ajuntament, explica Castellà, és traslladar les estimacions de danys que corresponia segons les bases de la convocatòria, que són les d’aquells propietaris que no estan coberts per assegurances. Però, aquesta tramitació s’ha fet amb retard.

El Partit Popular enviava ahir en el comunicat un missatge a l’equip de govern instant-los a «posar-se a treballat pels interessos de la gent del poble, ja què, parlem de molts diners perduts, a banda del temps invertit pels afectats en la tramitació de les instàncies presentades a l’Ajuntament de Pego». Al respecte, Castellà reitera que el consistori ha tramitat els expedients.

L’edil de Medi Ambient assegura que tots els afectats cobraran i ha anunciat que l’Ajuntament ja ha rebut les primeres ajudes.

 

553 Visites
Hola!!